Primăria sectorului 4: Rute alternative pentru fluidizarea traficului

Primăria sectorului 4 propune bucureştenilor două rute alternative pentru fluidizarea traficului în zona Pieţei Sudului, unde se desfăşoară lucrări la pasaj, şi anume una care face legătura între bulevardul Tineretului şi şoseaua Olteniţei, iar a doua - între Calea Văcăreşti şi şoseaua Olteniţei.

'Soluţiile pe care le-am identificat sunt acelea de a deschide două rute alternative: una care face legătura între bulevardul Tineretului şi şoseaua Olteniţei, iar a doua este o rută ce face legătura între Calea Văcăreşti şi şoseaua Olteniţei. (...) Îmi cer scuze cetăţenilor de pe strada Secerei, de pe strada Cărăruia, Fundaţiei Amfiteatru, oamenilor cărora le vom crea un disconfort din cauza traficului deosebit ce se va înregistra pe aceste străzi, însă mizez pe solidaritatea acestora şi pe faptul că vor înţelege că este o situaţie temporară', a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluţă.

El a precizat că termenul estimat de finalizare a lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului este data de 30 iunie.

'Am solicitat Comisiei de circulaţie de la nivelul Primăriei Capitalei aviz pentru a avea sens unic dinspre prima rută, cea dinspre bulevardul Tineretului către şoseaua Olteniţei şi cea de-a doua, sens unic dinspre Calea Văcăreşti către şoseaua Olteniţei. (...) Am solicitat avizele din partea Comisiei tehnice de circulaţie. Mâine se întruneşte această comisie. Este cazul şi este timpul să ne asumăm aceste lucruri, cel puţin una dintre aceste rute va funcţiona începând de luni', a afirmat primarul sectorului 4. Potrivit acestuia, traficul pe ambele rute va fi restricţionat în perioada weekend-ului.

[citeste si]

'Rutele vor fi funcţionale de luni până vineri inclusiv. (...) Lucrăm pe străzile adiacente la asfaltare, până duminică toate lucrările vor fi încheiate, inclusiv trotuare, mai ales pe strada Cărăruia. Începând de astăzi, durează două - trei zile până când putem să punem şi trotuare', a menţionat Băluţă. Primarul a spus că circulaţia va fi dirijată de poliţiştii locali. 'Pe ambele străzi vom avea circulaţia dirijată de poliţiştii locali de la nivelul Primăriei sectorului 4, iar dacă vom avea parte de sprijin logistic din partea Primăriei Capitalei vizavi de poliţiştii locali ai municipiului Bucureşti, de la Circulaţie, aceştia vor fi de mare folos. (...) Vor fi restricţionate traficului greu, vor fi restricţii de viteză, sunt lucruri pe care le-am solicitat Comisiei de circulaţie de la nivelul Primăriei Capitalei', a afirmat Băluţă. El a susţinut că zona Piaţa Sudului reprezintă 'inima sectorului 4'. 'Din nefericire, această inimă, din cauza lipsei de profesionalism, lipsei de implicare pe care am sesizat-o din partea Primăriei Capitalei, tinde să facă infarct', a mai spus primarul interimar.

Băluţă a menţionat că pasajul de la Piaţa Sudului este executat, până în prezent, în proporţie de 26%, termenul estimat de finalizare a lucrărilor fiind data de 30 iunie. 'El trebuia finalizat până la sfârşitul anului 2015, fiind realizat în proporţie de 90% pe fonduri europene. Din cauza faptului că nu s-a respectat acest termen, Primăria Capitalei a pierdut finanţarea europeană. Acum termenul a fost prelungit până la data de 30 iunie, iar dacă nu se respectă nici această dată, Primăria trebuie să dea înapoi şi banii decontaţi', a adăugat edilul. Primăria Municipiului Bucureşti preciza, pe 17 februarie, că lucrările la pasajul rutier de la Piaţa Sudului au avansat, realizându-se 40% din proiect, faţă de 20% la începutul lunii ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel