Înhumare Lenin. Biserica ortodoxă rusă, atac dur

RUSSIA/
RUSSIA/

Trupul îmbălsămat al lui Lenin, din mausoleul situat în Piața Roșie din Moscova, trebuie înhumat, Rusia a întârziat cu "un sfert de secol" în această privință, a declarat duminică, într-o intervenție la postul public de televiziune, mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului sinodal pentru relații externe al Bisericii Ortodoxe Ruse.

"Nu poți da nume de călăi unor străzi și piețe. Numele teroriștilor și revoluționarilor nu trebuie imortalizat în orașele noastre. Monumente dedicate acestor persoane nu trebuie să stea în piețele noastre. Corpurile mumificate ale acestor persoane nu trebuie să fie expuse publicului larg", a lansat înaltul prelat în emisiunea "Biserica și lumea" de pe canalul Rossia-24, citat de Interfax.

Cu toate acestea, a spus el, nimeni nu este interesat acum în "redeschiderea unor răni vechi, în agitarea societății sau în provocarea unei sciziuni".

"Aș spune că am întârziat cu un sfert de secol în ceea ce privește această decizie. Trebuia luată încă în 1991, atunci când monumentul lui Felix Dzerjinski (întemeietorul NKVD, predecesorul KGB) a fost îndepărtat. Tot atunci și trupul lui Lenin trebuia să fie scos din mausoleu. Însă dacă acest lucru nu s-a făcut, acum trebuie să așteptăm momentul când în societate va exista un consens în această problemă", a declarat mitropolitul Ilarion.

Însă Nikolai Haritonov, președintele Comisiei din Duma de Stat pentru politica regională și problemele nordului Rusiei și Orientului Îndepărtat rus, s-a opus cu fermitate înhumării corpului lui Lenin, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel