Infarct miocardic: Ce semne le atenționează pe femei că pot face un atac de cord

Infarctul miocardic sau atacul de cord poate fi prevăzut, existând în prealabil semnale clare, atât la femei, cât și la bărbați, care atenționează că persoana respectivă se află în pericol să sufere o astfel de criză.  

Potrivit lyla.ro, semnele care premeditează un infarct nu sunt identice pentru ambele sexe.

Astfel, potrivit medicilor, la femei, un asemenea semn este oboseala extremă, când intervine brusc epuizarea, chiar și după cele mai mici eforturi. 

Un alt semn care ar trebui să tragă un semnal de alarmă este greutatea de a adormi. Potrivit unui studiu recent, peste 50% dintre femeile care au suferit infarct miocardic au avut probleme mari în a adormi, pe parcursul unei perioade înainte de atacul de cord.

De asemenea, diverse puncte de durere situate de obicei în spate, la umăr, la gât sau la ureche, precum și dureri ușoare ale gâtului, maxilarului sau presiunea în stern sunt semne care prevestesc un atac de cord la femei.

Respirația îngreunată este un alt semn al unui atac de cord iminent, dar și amețelile, greața sau transpirația bruscă, rece, semnalează că există pericolul ca persoana în cauză să sufere un infarct miocardic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel