Incredibil! Prin ce am trecut în 2014 fără să știm

pamantul
pamantul

Pământul a trecut în 2014 prin cel mai călduros an de când se fac măsurători meteorologice.

Gazele cu efect de seră, care se află la originea schimbărilor climatice, au atins un nivel record de concentrație în atmosferă în 2014, care a fost cel mai călduros an de când se fac înregistrări meteorologice pe Pământ, potrivit unui raport internațional difuzat online joi de 'American Meteorological Society' (AMS), scrie Agerpres.

'Bioxidul de carbon, metanul și protoxidul de azot, principalele gaze cu efect de seră eliberate în atmosferă, au atins recorduri de concentrație în 2014', se arată în documentul despre 'Situația climei în 2014' ('State of the Climate in 2014'), scrie AFP, citând informații de pe pagina de internet a agenției americane pentru condițiile oceanice și atmosferice (NOAA).

'Europa a trecut prin cel mai călduros an de când se fac înregistrări, în circa 20 de țări fiind doborâte recordurile precedente', precizează raportul. 'Africa a cunoscut și ea temperaturi superioare mediei pe cea mai mare parte a teritoriului său, iar Australia și-a depășit, pentru al treilea an consecutiv, recordul de temperatură', adaugă raportul. Mexicul a avut cel mai călduros an, în timp ce Argentina și Uruguay au înregistrat al doilea an succesiv recorduri ale temperaturii medii anuale.

Singura regiune din lume unde s-au înregistrat anul trecut temperaturi mai mici decât media anuală a fost partea estică a Americii de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel