Incidenţa cancerului creşte de la an la an - STUDIU

Numărul cazurilor de cancer va creşte la nivel mondial cu până la 70% până în anul 2030, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit datelor din raportul OMS, acest flagel, care se răspândeşte cu rapiditate mai ales în ţările dezvoltate, va însemna 25 de milioane de noi cazuri de cancer pe an, până în anul 2030, notează The Guardian.

În ciuda progreselor din domeniul tratamentelor şi al informaţiilor de care dispune populaţia pentru a evita această boală, în măsura posibilităţilor, printr-un stil de viaţă sănătos, numărul deceselor va creşte. Deşi cazurile de cancer se vor înmulţi cel mai mult în ţările dezvoltate, ţările cu venituri medii sau mici vor fi cele mai afectate, deoarece multe dintre acestea nu dispun de dotările necesare pentru a face faţă acestei situaţii, potrivit afirmaţiilor lui Margaret Chan, de la OMS.

În ceea ce priveşte tipurile de cancer, cel pulmonar este cel mai des diagnosticat printre bărbaţi (16,7%) şi cel care provoacă cele mai multe decese (23,6% din decese). Cancerul de sân este cel mai des diagnosticat printre femei (25,2%) şi provoacă 14,7% din decese. Alte tipuri frecvente de cancer sunt cancerul de colon, de prostată şi de stomac. Christopher Wild, directorul International Agency for Research on Cancer, avertizează asupra importanţei măsurilor de prevenţie şi de detectare precoce, care să suplimenteze dezvoltarea de noi tratamente şi care să poată contribui la stoparea creşterii numărului de noi cazuri de cancer.

Citeşte şi: Cercetătorii vor putea citi gândurile pacienţilor complet paralizaţi

Aproximativ jumătate din cele 14 milioane de noi cazuri din anul 2012 au fost înregistrate în Asia, un sfert – în Europa, o cincime – în SUA şi 8% – în Africa şi Orientul Mijlociu. Anul acesta, Regatul Unit va atinge recordul de 2,5 milioane de persoane diagnosticate cu cancer, potrivit estimărilor Macmillan Cancer Support, notează BBC.

În România, se înregistrează anual peste 78.000 de noi cazuri de cancer, o creştere cu aproape 4.000 faţă de anul 2008, şi 55.000 de cazuri de decese din această cauză, potrivit preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC). Conform raportului Agenţiei Internaţionale de Cercetare asupra Cancerului – GLOBOCAN 2012, citat de descopera.ro –, riscul românilor de a face cancer înaintea vârstei de 75 de ani este de 23%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel