Încă un lot de 45 de arestaţi din Vama Siret, pus în libertate

siret
siret

Arestaţi în urma unor acţiuni ce a cuprins un val de controale în vămile Românie, loturile de vameşi şi poliţişti de frontieră sunt puşi   în libertate în grupuri, sau mai bine spus pe schimburi, aşa cum au fost şi arestaţi . Astfel, instanţa supremă a decis, marţi, ca fostul şef  al PTF Siret Aurel Anea şi alţi 44 de inculpaţi din dosarul corupţiei de la Vama Siret, judeţul Suceava, să fie puşi în libertate.

Pentru cei 45 de acuzaţi de corupţie, judecătorii au luat măsura interdicţiei de a părăsi ţara.

În dosarul corupţiei de la Vama Siret, judeţul Suceava, au fost trimişi în judecată 62 de ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră, precum şi patru lucrători vamali. Asupra vinovăţiei celor 66 se va pronunţa Curtea de Apel Suceava.

Curtea de Apel Suceava a decis, în 29 aprilie, înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara în cazul a 23 de inculpaţi şi a menţinut măsura arestării preventive pentru alţi 25, printre aceştia fiind şi Aurel Anea, fostul şef al PTF Siret.  Decizia au fost contestată atât de cei 25 de poliţişti de frontieră pentru care instanţa suceveană a dispus menţinerea în arest, cât şi de procurori, pentru 20 din cei 23 de inculpaţi în cazul cărora a fost decisă interdicţia de a părăsi ţara.

În 27 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 62 de ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, precum şi a patru lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret.

Justiţia se dovedeşte încă o dată neputincioasă. Toată această campanie media promovată de către procurri se dovedeşte un mare fâs, dar ale căror costuri sunt suportate de către contribuabilur român, cocoşat de impozite. Reamintim că în urma valului de arestări ce a cuprins vămile,la începutul anului, loturile de arestaţi au fost aduse în Capitală cu autocarele şi chiar cu elicopterle Ministerului de Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel