Imagini spectaculoase surprinse de NASA în timpul unei erupții solare

Erupție solară
Erupție solară

NASA a oferit publicității imagini spectaculoase surprinse în timpul unei erupții solare gigant, care a avut loc în data de 16 noimebrie. În imaginile înregistrate de Observatorul Dinamicii Solare NASA se poate observa foarte bine plasma fierbinte, eliberată de două furtuni solare.

Erupţia solară a fost atât de mare încât a ieşit din cadrul camerei de filmat al cercetătorilor.

„Materia roşie care se vede strălucind este chiar plasma, aceasta fiind un gaz foarte fierbinte cu o încărcătura electrică mare, fiind o combinaţie între heliu şi hidrogen. Plasma curge pe o structură răsucită de câmpuri magnetice generată din interiorul Soarelui. Erupţia unei proeminenţe apare atunci când o structură devine instabilă şi explodează către exterior”, a explicat unul din specialiştii NASA.

Erupţia de săptămâna trecută nu este îndreptată spre Pământ. Dacă Terra s-ar afla pe direcţia unei astfel de erupţii, aceasta ar putea distruge sateliţii şi ar putea interfera cu sistemele de comunicare, de navigaţie şi de electricitate. Soarele se află în mijlocul unei stări de activitate din cadrul unui ciclu solar de 11 ani. Ciclul solar se numeşte „Solar 24” şi se aşteaptă ca punctul culminant să fie atins în anul 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel