Ziua Star Wars : Imagine cu maestrul Yoda, într-un manuscris din sec. al XIV-lea

Fanii SF din întreaga lume sărbătoresc astăzi, 4 mai, Ziua Star Wars, dar, probabil, puțini știu că o imagine asemănătoare unui personaj foarte iubit din celebra epopee galactică, nimeni altul decât maestrul Yoda, apare într-un manuscris din secolul al XIV-lea.

Asemănarea este surprinzătoare, istoricii Damien Kempf şi Maria L. Gilbert explicând faptul că descoperirea a fost făcută de reprezentanţii Bibliotecii Britanice pe blogul Manuscriselor Medievale, scrie descopera.ro.

Curatorul Julian Harrison spune că imaginea apare într-o scriere cunoscută drept Decretele Smithfield  (Decretele lui Grigore al IX-lea), cuprinse într-un document care datează din anii 1300-1340.

"Mi-ar plăcea să spun că este cu adevărat Yoda sau că a fost desenat de un călător prin timp care a ajuns în epoca medievală", a declarat Harrison.

Acesta a precizat că, de fapt, "este o ilustraţie a poveştii biblice a lui Samson. Artistul a avut clar o imaginaţie foarte bogată".

Manuscrisul în care apare desenul aproape identic cu personajul din seria Star Wars, originar din sudul Franţei, conţine idei papale asupra doctrinei Bisericii. 

Lucruri mai puțin știute privind Star Wars

Și pentru că asăzi se sărbătorește Ziua Star Wars, iată și câteva lucruri mai puțin știute despre această serie cinematografică, al cărei prim film a ajuns pe marile ecrane în 25 mai 1977: 

- Specia din care provine maestru Yoda nu este menţionată niciodată în cele şase filme.

- Limba speciei Ewok este, de fapt, o combinaţie între tibetană şi nepaleză.

- Actorul care îl joacă pe Darth Vader, cel îmbrăcat efectiv în costum, nu cel care i-a dat voce personajului, nu are voie să participe la convenţiile oficiale Star Wars pentru că George Lucas îl consideră enervant.

- Zgomotul făcut de sabia cavalerilor Jedi este realizat prin combinarea sunetului unui televizor vechi, cu tub catodic, cu sunetul unui motor de proiector de film.

- Jabba Hutt-ul trebuia, iniţial, să fie o creatură păroasă.

- George Lucas voia să pună o maimuţă să joace rolul lui Yoda. Maimuţa urma să poarte o mască şi să aibă un baston.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel