Ibuprofenul crește cu 31% riscul de stop cardiac

ibuprofen
ibuprofen

Un studiu arată problemele legate de consumul unor medicamente antiinflamatorii care pot fi cumpărate de la farmacie fără prescripție medicală.

În Spania și în multe alte țări, este posibil să cumperi medicamente precum Ibuprofen fără prescripție medicală. Oamenii iau aceste medicamente pentru toate tipurile de durere, fără restricții majore.

Cu toate acestea, autoritățile medicale avertizează de mult timp că aceste medicamente nu sunt sigure. Un studiu publicat în această săptămână, în revista European Heart Journal, și citat de cotidianul El Pais, a constatat că Ibuprofenul crește cu 31% riscul de stop cardiac. Aceeași analiză a indicat că alte medicamente de același tip, medicamente antiinflamatorii nesteroidiene prezintă un risc chiar mai mare.

Potrivit autorilor studiului, condus de Spitalul Universitar Gentoftede din Copenhaga, Naproxen este cel mai sigur dintre medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene și se poate consuma în cantități de până la 500 de miligrame pe zi. Diclofenacul, pe de altă parte, este cel mai periculos și, potrivit cercetătorilor, ar trebui evitat consumul acestuia, acum că există alte medicamente mai sigure, cu efecte similare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel