Iarnă şi ninsori în pasul Tihuţa. Drumarii au intervenit pentru deszăpezire - VIDEO

Drumarii din judeţul Cluj au intervenit, sâmbătă seara, cu aproximativ 12 tone de material antiderapant, în pasul Tihuţa, pentru a menţine practicabil DN 17. Stratul de zăpadă depus după ce a început să ningă a ajuns la 2 cemtimetri.

"A trebuit să intervenim cu antiderapant pe DN 17, în Pasul Tihuţa. Avem două utilaje care au împrăştiat deja pe carosabil 12 tone de antiderapant, sare şi nisip, ca să menţinem drumul practicabil. Deocamdată nu am avut probleme de circulaţie, dar intervenim în continuare cu sare şi nisip", a declarat Vasile Curtean, şeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, transmite realitatea.net.

DN 17 face legătura între Transilvania şi Moldova prin Pasul Tihuţa şi este drumul care, în timpul iernii, pune cele mai mari probleme de circulaţie şoferilor, având multe curbe la o altitudine de peste o mie de metri.

Duminică e încă şi mai frig. Maximele vor fi între 3 şi 13 grade, pe care nici măcar nu le vom simţi ca atare, din cauza vântului puternic care va mai fura şi el câteva grade bune din maxime la nivel de percepţie. Se aşteaptă precipitaţii slabe, ploi şi lapoviţe, iar la munte, din nou fulguieşte. În rest, e loc şi de soare, dar vorbim de unul cu dinţi destul de ascuţiţi.

În Bucureşti, ziua de duminică anunţă ploi slabe mai ales dimineaţă, o amiază cu nu mai mult de 10 grade bine ţinute în frâu de rafalele de vânt de peste zi.

Iarna pare să mai facă un pas luni. Mercurul va indica valori între 3 şi 13 grade, iar vântul va continua să ascută senzaţia de frig în sud şi sud-est, unde sunt încă aşteptate ceva ploi. În rest, cerul va fi variabil, iar vântul calm.

În Bucureşti ziua de luni va aduna 11-12 grade la amiază după numai un grad în zori. Printre nori se va mai arăta şi soarele, iar vântul nu va mai trece de moderat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel