Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, finalizat. Tariful pentru o noapte de cazare

Construcția singurului hotel de gheață din România, situat la 2.034 metri altitudine în Munții Făgăraș, la Bâlea Lac, a fost finalizată marți. Echipa formată din 26 de muncitori din localitatea Aluniș, județul Mureș, și un sculptor din orașul Avrig, județul Sibiu, a lucrat zilnic, timp de trei săptămâni, în condiții extreme de iarnă, au anunțat reprezentanții hotelului.

"Cel de-al 12-lea hotel de gheață de la Bâlea Lac este gata! Echipa de muncitori condusă de Atilla Varga, împreună cu sculptorul avrigean Dumitru Moscu, au reușit și anul acesta să construiască singurul hotel de gheață de pe teritoriul României în doar trei săptămâni!", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Pentru prima dată, turiștii care se vor caza începând de vineri în camerele de gheață au ocazia să admire sculpturi care imită personaje din filme cunoscute, precum King Kong, Gladiatorul, Mihai Viteazul, căpitanul Anton Lupan din "Toate pânzele sus" și sângerosul Dracula.

"Este o experiență frumoasă să ridici un astfel de hotel, dar este și foarte greu. Condițiile în care se lucrează sunt foarte grele. În construcții lucrezi, de obicei, vara, când e cald. Aici se lucrează la temperaturi scăzute, cu vânt care îți bate direct în față", spune Varga Atilla, șeful echipei de constructori.

"Materia primă" pentru constructori este în Lacul Bâlea, cel mai mare lac glaciar din Munții Făgăraș. "'Cărămizile' sunt blocuri decupate cu motofierăstrăul din apa înghețată a lacului. (...) Gheața este tăiată, de obicei, de o singură persoană, mai experimentată, deoarece există riscul să cadă în apa înghețată", explică Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Hotelului de Gheață.

Hotelul de Gheață, complet rezervat pentru 2016

Pentru cei care doresc să se cazeze în camere de gheață, dar vor mai multă intimitate, vor dispune de trei construcții de tip iglu: Smurf Igloo, Jungle by Ice și Jurassic Park Igloo. Construcția lor va începe după Anul Nou.

Hotelul de Gheață a fost complet rezervat pentru anul acesta, inclusiv de Crăciun și Anul Nou, chiar înainte să fie deschis, inaugurarea urmând să se facă pe 23 decembrie, a mai precizat Lidia Bădilă.

"Primii cazați vor fi pe data de 23 decembrie, toate cele 14 camere fiind rezervate. E vorba în special special de turiști români și englezi, dar și nemți. Din 23 decembrie 2016 până pe 3 ianuarie 2017 sunt rezervate toate locurile în hotelul de gheață de la Bâlea. Cine dorește să se cazeze aici are posibilitatea după 3 ianuarie 2017 sau în iglu-urile care vor gata în ianuarie", a explicat Bădilă.

O noapte de cazare într-o cameră dublă la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac costă 450 de lei, potrivit reprezentanților hotelului.

Accesul la acest hotel se poate face doar cu telecabina, în situația în care condițiile meteo permit acest luru. Un drum dus — întors cu telecabina până la Bâlea Lac costă 60 de lei de persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel