Riscul de deces în următorii cinci ani, calculat pe baza unei formule

morga
morga

O echipă de cercetători britanici şi suedezi a pus la punct o formulă de calcul care poate prezice riscul de deces în următorii cinci ani.

Formula de calcul are la bază o serie de întrebări destul de diverse, de la numărul de automobile deţinute de persoana respectivă la ritmul din timpul mersului, şi poate fi folosită de persoane cu vârste între 40 şi 70 de ani, scrie Mediafax.

Formula a fost dezvoltată de cercetătorii de la Institutul Karolinska din Stockholm, Universitatea din Uppsala şi Sense About Science, o organizaţie de caritate britanică. Specialiştii spun că informaţiile pot fi folosite de medicii de familie pentru a identifica pacienţii cu risc crescut de îmbolnăvire.

CITEȘTE ȘI: Schimbare în oncologie: radioterapia NU mai e indicată în anumite cazuri 

Informaţii despre această metodă de calcul a riscului de deces au fost prezentate într-un studiu publicat în revista The Lancet.

Pentru conceperea acestei formule au fost analizate date colectate pentru UK Biobank, între anii 2006 şi 2010, de la aproape o jumătate de milion de adulţi, cu vârste între 40 şi 70 de ani.

Cercetătorii au folosit un model statistic pentru a determina probabilitatea ca 655 de factori demografici, privind stilul de viaţă şi sănătatea, să poată prezice riscul de deces din orice cauză, precum şi din alte şase cauze specifice, separat, în cazul femeilor şi al bărbaţilor.

Cercetătorii au precizat însă că formula are "un oarecare grad de impredictibilitate" şi nu ar trebui fi privită ca sigură 100%.

FORMULA DE CALCUL ESTE DISPONIBILĂ LA ACEST LINK

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel