EXCLUSIV  HOROSCOP ZODII 2018. Daniela Simulescu, despre limitele astrologiei şi uşa către lume

Daniela Simulescu (astrolog)
Daniela Simulescu (astrolog)

Fiecare se aduce pe sine la întâlnirea cu Daniela Simulescu (astrolog). Amestecul de prejudecăți, neîncredere şi frică cade, existând doar răbdarea şi uimirea de a-l cunoaște pe celălalt. 

Pe Daniela Simulescu o puteţi cunoaşte în rândurile de mai jos:

Berbec cu ascendent în Vărsător. Ştiu că astrologia v-a trezit interesul de la o vârstă fragedă. „Cum educaţia din familia românească este una religioasă, în urma discuţiilor cu preoţii, am reţinut că a crede în horoscop este un păcat", scriaţi pe site-ul dumneavoastră (astrologpersonal.ro). Care a fost momentul decisiv în care aţi realizat că veţi urma o carieră în astrologie?

Stau şi mă gândesc dacă a existat un asemenea moment, unul în care să îmi zic: gata, eu vreau să fiu astrolog! Ce ştiu sigur este că, deşi astrologia îmi bătea la uşă din când în când, nu am vrut să o bag în seamă. Deh, educaţia şi anatema pusă de către societate acestui domeniu. Eram tânără şi îmi păsa de ce zic ceilalţi. Abia în 2008, în urma unor evenimente năucitoare din viaţa mea, am realizat că are noimă. Şi asta pentru că atunci mi-am demonstrat mie însămi „matematica" ei. Sunt nativă Berbec, însă în momentul naşterii mele, planeta Mercur (cea responsabilă de gândire şi comunicare) era plasată în semnul Taurului, deci am un mod de a gândi mai metodic şi practic. Până când nu îmi ies calculele pe hârtie, eu nu cred. Iar din 2008, astrologia face parte oficial din viaţa mea. Cred că este mai mult decât o carieră.

Oferiţi-ne o definiţie altfel a astrologiei.

Astrologia este traducerea "limbii străine" a mişcării corpurilor din spaţiul cosmic.

Care este diferenţa între zodie şi ascendent? Cine ne influenţează mai mult?

Zodiacul este o bandă rotundă, o ecliptică, un cerc cu 12 constelaţii prin care Soarele trece în mod aparent. Împarte banda respectivă în 12 zone egale şi vei obţine cele 12 zodii. Zodia este un segment de timp (aproximativ o lună), raportat la Echinocţii şi Solstiţii, adică la mişcarea de revoluţie a Pământului în jurul Soarelui. Imaginează-ţi că în sistemul solar este o tartă cu 12 felii egale şi fiecare cu aroma ei. Felia reprezintă o zodie. Dacă Soarele era în felia delicioasă a Taurului când te-ai născut, atunci spunem că eşti Taur.

Ascendentul este zodia (felia) care se afla la răsărit (orizontul estic) în momentul primului ţipăt de la naştere. Dacă te naşti la răsăritul Soarelui, zodia va coincide cu ascendentul.

Zodia reprezintă caracteristicile noastre generale, esenţa personală, ce conştientizezi tu cel mai simplu despre tine. Buletinul tău. Dar gândeşte-te că sunt o mulţime de persoane născute într-o „felie" de zodiac. Ascendentul este uşa ta către lume. Acesta influenţează înfăţişarea şi atitudinea. Oamenii când iau contact cu tine te vor percepe prin prisma ascendentului şi nu a zodiei.

Să luam exemplul unui teatru. Zodia în care te naşti este scena teatrului, iar ascendentul este designul exterior. Tu când mergi la teatru, mai întâi iei contact cu exteriorul după care ajungi şi în faţa scenei. Ambele cântăresc foarte mult în viaţa noastră, însă în funcţie de tranzite (mişcările planetelor), îşi pot schimba rolurile.

Ce informaţii ne poate da o hartă natală şi cu ce ne ajută ea?

În primul rând, o hartă natală ne ajută să ne înţelegem mai bine şi să ne dăm seama că suntem diferiţi de cei din jurul nostru. Pe urmă, vom afla care ne sunt punctele forte şi punctele vulnerabile. Ne sunt oferite detalii concrete despre personalitatea noastră.

Ştiu că printre întrebările pe care le primiţi de la oameni una se remarcă des: cum adică s-a întamplat aşa pentru că planeta x trecea prin casa aceea? Prin urmare... care e explicaţia?

În lumea asta, totul are un ritm, un mecanism de funcţionare. Universul este un întreg, ale cărui elemente sunt într-o interdependenţă continuă. Nu se întâmplă ceva pentru că Saturn trecea prin casa respectivă, ci pentru că "precum în cer, aşa şi pe Pământ." Pe lângă acest citat din rugăciunea universală, avem şi a doua lege a Universului: "Cum este jos, aşa este şi sus". Gândeşte-te la mecanismul complex al unui ceas. Când întorci o rotiţă, toate celelalte piese sunt întoarse.

Are astrologia limite? Unde intervine liberul arbitru? Sau mai intervine liberul arbitru?

Astrologia nu are limite. Însă, noi, oamenii, atât astrologii, cât şi restul, ne luptăm permanent cu limitele noastre. Ne depăşim constant condiţia, însă de fiecare dată vom descoperi un nou "teritoriu" de înţeles. Pentru mine, liberul arbitru nu înseamnă că eu controlez toate evenimentele din viaţa mea. Ci modul cum aleg să le trăiesc.

Din perspectiva astrologiei, credeţi că viaţa ne trăieşte, şi nu noi ne trăim viaţa?

Astrele predispun, dar omul dispune. Nu avem putere absolută, însă în anumite privinţe, noi ne alegem propriul drum.

Consideraţi că astrologia este utilă pentru părinţi, în sensul că poate ajuta la o mai bună înţelegere a copilului?

Nu am copii, însă îţi voi vorbi din perspectiva unui fost copil şi din cea a unui adult care interacţionează cu părinţi. Astrologia nu înseamnă numai zodie şi atât. De obicei, mămicile citesc generalităţile fiecărui semn zodiacal. Dar să ştiţi că nu este totul. Degeaba eşti nativ Berbec, dacă în momentul naşterii Luna era plasată în semnul Racului. Poziţia Lunii arată emoţiile, pornirile interioare şi nevoia sufletească. Deci exterior de Berbec şi interior de Rac. Cum îţi sună? Cel mic va fi mai sensibil decât s-ar aştepta părinţii lui. Sau găsesc deseori cazuri în care Mercur este retrograd şi apar dificultăţi în comunicare (bâlbâit, începe să vorbească mai târziu etc). În afară de a asigura o educaţie potrivită societăţii şi vremurilor actuale, cred cu tărie că este necesar ca părinţii să ţină cont de inteligenţa emoţională. Mi s-a întâmplat des să am astrograme ale unor copii foarte buni pentru fotbal şi lupte, iar părinţii să îi dea la balet.

Astrologul ştie planul lui Dumnezeu pentru om. Cum comentaţi această afirmaţie?

Depinde foarte mult la ce Dumnezeu ne raportăm. În astrologie avem axa destinului dintre cele două noduri lunare. Nodul Nord care arată calea cea mai bună în viaţă. Şi Nodul Sud care ne povesteşte despre zona de confort din care nu ieşim aşa pur şi simplu. Acestea împreună cu Soarele şi Luna formează o cruce. Astrologii observă această "cruce" în harta natală şi dau mai multe detalii, atenţie, personalizate, în funcţie de viaţă fiecăruia. Despre planul cel mai potrivit.

2018 bate la uşă şi au început să curgă previziunile pentru fiecare zodie în parte. Ne puteţi contura cum va fi anul care vine? 

Anul 2018 va fi marcat de două aspecte importante. Retrogradarea lui Marte, planeta acţiunii, în Capricorn şi Vărsător, în perioada 29 iunie – 28 august. Asta înseamnă că toate planurile referitoare la schimbarea statutului vor fi remixate. Tot ceea ce credem noi despre o anumită funcţie, o autoritate va căpăta noi valenţe vara viitoare.

Al doilea aspect marcant va fi retrogradarea planetei Venus, în Balanţă şi Scorpion, între 5 octombrie şi 16 noiembrie. Când Venus retrogradează, dragostea durează trei luni. Vă recomand să nu intraţi în nicio relaţie serioasă la finalul anului viitor. Puteţi trăi pasiunea foarte intensă şi vă puteţi face o mulţime de alteptări. Însă degeaba.

Jupiter. Va tranzita felia Scorpionului până în noiembrie şi va impulsiona toate domeniile care sunt legate de sex,banii altora, moşteniri, secrete şi planuri de manipulare.

Saturn. Planeta profesor va tranzita semnul Capricornului încă de la finalul lui 2017. Ceea ce înseamnă că fiecare dintre noi îşi va reevalua cu răspundere reuşitele, dacă a construit autentic şi solid totul în viaţă.
Uranus, planeta rebelă, va intra pentru scurt timp în Taur şi va zgudui activitatea financiară. Banii se vor face altfel şi se vor duce către noi iniţiative.

Berbec. Un an bun în care vei renunţa la partenerii care te limitează şi nu îţi oferă nimic. 2018 este potrivit pentru investiţii financiare şi pentru o schimbare de funcţie.

Taur. Şanse foarte mari să scapi de singurătate. Jupiter te va ajuta să cunoşti o persoană importantă sau să oficializezi relaţia actuală. Te vei confrunta cu vechile convingeri despre viaţă şi va fi nevoie să le schimbi.

Gemeni. Aspectele îţi vor fi favorabile pentru găsirea unui loc de muncă mult mai bun, dar şi pentru mult efort depus. Scapi de limitările din interacţiunile cu oamenii importanţi din viaţa ta.

Rac. Ori vei avea copii, ori majoritatea evenimentelor marcante vor veni din partea copiilor. Veşti mai neplăcute din partea partenerului.

Leu. Susţinere pentru a-ţi cumpăra o casă, un loc doar al tău. În rest va fi un an obositor, cu multă muncă şi fără prea multă distractie.

Fecioară. Va fi cazul să mergi la un curs, să înveţi ceva nou şi să obţii o diplomă. De asemenea, gândeşte-te şi la o serie de călătorii. Îţi vor fi benefice. Vei deveni alt om.

Balanţă. Câştigi mai mulţi bani, dar îi şi cheltuieşti. Partenerul va avea mai multe pretenţii de la tine pe durata verii. Sfârşitul anului vine cu o investiţie.

Scorpion. Eşti favoritul anului 2018. Încrederea va fi la cote înalte şi vei realiza tot ce îţi vei propune. Multă răbdare şi curaj.

Săgetător. Scapi de testele lui Saturn, îţi revii uşor uşor şi vei începe să trăieşti fără frică. Învaţă să îţi gestionezi mai bine fondurile şi nu te supăra dacă nu vei obţine aşa uşor mărirea de salariu dorită.

Capricorn. Un an cu mai multă popularitate şi cu decizii radicale. Vei îndepărta tot ce nu este autentic în viaţa ta. Mult spijin de la prieteni.

Vărsător. Cariera va fi cea mai importantă. Cu siguranţă, şefii vor avea propuneri foarte avantajoase pentru tine. Dacă eşti singur, nu refuza nicio invitaţie în oraş.

Peşti. Îţi recomand ca prioritatea ta să fie rutina de zi cu zi. Serviciul, obligaţiile domestice şi altele. Posibile probleme de sănătate pentru cei dragi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel