Honda readuce 313 000 automobile în service

24_honda_logo11
24_honda_logo11

Compania japoneză Honda readuce în service 313 000 automobile la nivel global  în urma problemelor descoperite la sistemele de airbag pentru mai multe modele din care fac parte inclusiv Civic sau Accord, informează BBC News.

Autor: Alexandra Dumitru

Modele au fost construite în perioada 2001-2003 şi vândute în proporţie de 90 % în Statele Unite şi Canada. „Sistemul de umflare al airbagului foloseşte prea multă presiune, ceea ce poate provoca deteriorarea airbagului şi poate duce la rănirea sau decesul pasagerilor”, anunţă un comunicat al companiei.

Readucerea automobilelor în service devine o regularitate pentru Honda, pe parcursul ultimilor doi ani, compania a supus reverificării  aproximativ 12 milioane de unităţi pentru defecţiuni la motor, la sistemul de închidere al geamurilor şi în cele din urmă pentru defecţiunile sistemului de comanda al airbag-urilor.

Măsura de rechemare este o lovitură de imagine puternică pentru producătorul nipon, singurul mare producător auto, care a raportat un declin al vânzărilor pe piaţa din Statele Unite ale Americii. După anunţ, acţiunile Honda au scăzut cu 0.2 % pentru a închide la o valoare de 2,478 yeni pe Bursa de Valori din Tokyo. Compania a ajuns astfel la o scădere totală de 23 procente pe anul 2011, conform Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel