Hipertensiunea la mame creşte posibilitatea de malformaţii la nou-născuţi

De sănătatea mamei depinde sănătatea copilului. Recent, un studiu american a arătat că o dietă sănătoasă înainte de sarcină reduce riscul de defecte la copii.

Autor: Roberta Cautiş

Acum, alt studiu indică faptul că tensiunea arterială crescută, la mamă, creşte riscul de malformaţii la nou-născuţi.

Cu alte cuvinte, femeile cu tensiune arterială crescută (hipertensiune arterială), în etapele timpurii ale sarcinii sunt mai susceptibile de a avea copii cu malformaţii congenitale, indiferent de medicamentele luate pentru a trata această condiţie.

Constatarea, publicată de British Medical Journal, sugerează că tensiunea arterială, mai degrabă decât utilizarea de medicamente antihipertensive devreme în timpul sarcinii, este cea care creşte, de fapt, riscul de defecte la nou-născuţi.

Medicamente pentru hipertensiunea arterială

Cunoşteam deja efectul toxic al medicamentelor antihipertensive asupra fătului. Acum, o echipă de cercetători de la Institutul de Cercetare Kaiser din California (SUA) a analizat efectul acestor medicamente în timpul primului trimestru de sarcină şi malformaţiile congenitale. Au studiat datele a 465754 de perechi, de mamă şi copil, informează 20minutos.es.

Ei au descoperit că femeile gravide care au utilizat medicamente antihipertensive au fost mai susceptibile de a avea copii cu un tip de defect de naştere, dar un risc similar a fost găsit şi în randul femeilor care au folosit alte medicamente antihipertensive, şi la persoanele cu hipertensiune arterială care nu au luat niciun medicament antihipertensiv.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, hipertensiunea arterială, şi nu utilizarea medicamentelor antihipertensive, în timpul primului trimestru, creşte riscul de malformaţii congenitale, la descendenţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel