Hidroelectrica a respins creanțele ”băieților deștepți”

Hidroelectrica
Hidroelectrica

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, a respins creanțele companiilor care până în urmă cu două luni cumpărau energie ieftină de la  producătorul de energie de stat, a căror valoare însumau 870 milioane de lei.

Băieţii deştepţi" s-au înscris în tabelul preliminar al creditorilor Hidroelectrica, companie aflată în insolvenţă, cu o sumă în valoare de 870,5 milioane lei, informează Mediafax.

Potrivit reprezentatului Euro Insol, administratorul judiciar al producătorului de energie, Remus Borza, singurul trader de energie care a solicitat despăgubiri ca urmare a denunţării contractelor bilaterale a fost Alpiq Romindustries, societate deținută de elvețienii de la Alpiqcare, care a cerut 527,7 milioane de lei.

Restul firmelor au cerut despăgubiri pentru beneficii nerealizate în perioada în care Hidroelectrica a activat clauza de forţă majoră din cauza secetei, a mai susținut Remus Borza, precizând că "toate creanţele cerute de băieţii deştepţi au fost respinse în totalitate".

Reprezentatul Euro Insol a adăugat că datoriile respinse din tabelul preliminar redactat de administratorul judiciar pot fi admise în cazul unor contestaţii, dacă acestea sunt aprobate în instanţă.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a renegociat contractele încheiate cu Alro Slatina, Elsid, Electrocarbon şi Electromagnetica, în timp ce la acordurile cu Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustries, Energy Holding, EFT AG, EFT România şi Euro P.E.C.s-a renunțat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel