HERPES ȘI boala Alzheimer. Legătura dintre virusul herpesului și boala Alzheimer

Persoanele purtătoare ale virusului herpesului ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer. La această concluzie au ajuns cercetătorii suedezi de la Universitatea din Umea.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Participarea României la Eurovision, sub semnul întrebării din cauza politicii? Anunț de ULTIMĂ ORĂ

Această legătură fusese sugerată de studii anterioare care arătau că, din cauza sistemului imunitar scăzut la vârstnici, o reactivare a virusului Herpes Simplex (HSV) ar provoca înaintarea lui spre creier, unde ar juca un rol în apariția bolii Alzheimer. Echipa suedeză a aprofundat studiul acestei legături.

Pe baza unor date strânse în cadrul unei ample cercetări consacrate îmbătrânirii și demenței — au fost observate 3.500 de persoane timp de circa zece ani—, s-a demonstrat că reactivarea unei infecții duce la un risc de două ori mai mare de apariție a bolii Alzheimer. Acest lucru înseamnă că, în anumite împrejurări, virusul herpesului ar contribui la dezvoltarea maladiei Alzheimer. Puterea virusului poate fi redusă totuși prin administrarea de medicamente antivirale încă de la apariția primelor simptome, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel