Happy Oasis - jocul de pe Facebook care luptă împotriva extremismului

_54062522_arabapp
_54062522_arabapp

Happy Oasis, un joc cu implicaţii sociale care are ca personaje principale eroi arabi, a fost lansat pe

Bakhit, s-a născut în Iordania și era student la facultatea americană din Minnesota în momentul izbucnirii atentatului din 9/11. La scurt timp după atentat a fost bătut de patru bărbați doar pentru că era arab. După acest incident, Bakhit a decis să inițieze o campanie de (re)educare.

“Am realizat că trebuie să luptăm cu extremismul începând cu cei mai tineri. Mesajul este simplu: Nu suntem toți teroriști”a declarat Suleiman Bakhit pentru BBC.

Bakhit a luat la rând toate școlile locale și a început să le spună copiilor povești din care să reiasă mesajul dorit. Acesta povestește cu într-o zi un copil l-a întrebat dacă există și un Superman arab, iar în acel moment, odată cu conștientizarea faptului că nu există, Bakhit a realizat că trebuie să inventeze unul.

Astfel au apărut benzile desenate anti-rasism cu personaje arabe, inclusive o versiune feminină a lui James Bond și un agent special iordanian care lupta împotriva extremismului. Benzile desenate ale lui Bakhit s-au vândut în peste 300.000 de exemplare în Iordania.

Bakhit declara într-un interviu pentru BBC că presa scrisă e pe moarte, dar există 30 de milioane de arabi pe Facebook așa că e un loc foarte bun în care să își plaseze mesajul sub forma unui joc.

În momentul de față, acesta speră să își lanseze revista de benzi desenate și în Pakistan unde extremismul este o problem din ce în ce mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel