Halterele previn boala Alzheimer

Studiile au demonstrat că sportul regulat este un factor esenţial pentru a îmbătrâni sănătos şi pentru a întârzia deteriorarea cognitivă care conduce la demenţă. Exerciţiile de rezistenţă, cum ar fi ridicarea de greutăţi, sunt foarte eficiente pentru împiedicarea pierderii memoriei, informează Cercetătorii prezenţi la Conferinţa Internaţională a Asociaţiei pentru Alzheimer care are loc în Canada au analizat impactul diverselor tipuri de exerciţii fizice în ceea ce priveşte funcţiile cognitive şi declinul mintal la bătrâni. Este vorba despre antrenamentul de rezistenţă, aerobic şi  exerciţii de echilibru. Chiar dacă toate exerciţiile fizice sunt recomandate pentru persoanele vârstnice, cel mai benefic este ridicatul greutăţilor.

La studiul realizat de experţii de la Universitatea din Columbia Britanică din Vancouver au participat 86 de femei cu vârste cuprinse între 70 şi 80 de ani care sufereau de insuficienţă renală uşoară cognitivă – etapă care precede demenţa. Subiecţii au fost împărţiţi în trei grupuri cărora le-au fost date anumite serii de exerciţii fizice, timp de şase luni. Primul grup au realizat un set de exerciţii cu ridicarea greutăţilor, cel de-al doilea aerobic şi mers pe jos, iar ultimul grup exerciţii de echilibru. La începutul şi la finalul studiului, participantele au fost testate pentru a măsura funcţiile lor mintale, cum ar fi raţionamentul şi memoria. Experţii au observat că în cazul femeilor care au executat exerciţii cu ridicarea greutăţilor, funcţiile cognitve au fost îmbunătăţite.

Recomandarea specialiştilor este ca acest tip de exerciţii fizice să fie practicate de două ori pe săptămână pentru a preveni demenţa la persoanele în vârstă.

Citiţi şi:

http://www.dcnews.ro/2012/05/maladia-alzheimer-depistata-in-stadii-incipiente-cu-un-test-de-10-minute/

http://www.dcnews.ro/2012/04/fructele-de-padure-mentin-sanatatea-mintala/

http://www.dcnews.ro/2012/02/somnul-de-proasta-calitate-duce-la-pierderea-memoriei/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel