Hackathon NASA: Competiție studenți în România

Cel mai mare hackathon la nivel mondial, NASA Space Apps Challenge, va avea loc simultan la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, sâmbătă şi duminică, la competiţie putând participa studenţi, programatori, oameni de ştiinţă, profesori, tehnologi, artişti, designeri, ingineri, storytellers, studenţi sau antreprenori. 

Potrivit unui comunicat temele competiţiei din acest an, trasate de NASA, sunt: "The Earth and Us", "Planetary Blues", "Warning! Danger Ahead!", "Our Ecological Neighborhood", "Ideate and Create!", scrie Agerpres.

Evenimentul din Bucureşti va fi găzduit de TechHub şi va beneficia de prezenţa unui oaspete de onoare - Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat în spaţiul cosmic. 

După hackathon, juriile locale vor desemna, pentru fiecare oraş în parte, maxim două proiecte ce vor fi trimise mai departe spre evaluare juriului internaţional, împreună cu câte un proiect desemnat ca fiind cel mai popular sau People's Choice Award, iar învingătorii vor fi invitaţi la o lansare NASA. 

"De la începuturile sale în 2012, International Space Apps Challenge a devenit cel mai mare hackathon (concurs de programare) la nivel mondial. În fiecare an, mii de participanţi din diverse domenii, indiferent de nivelul de experienţă, colaborează pentru a dezvolta soluţii inovative, open-source, la probleme cu impact global, legate atât de explorarea spaţială, cât şi de nevoile sociale planetare, folosind seturi de date puse la dispoziţia publicului de către NASA. Soluţiile rezultate variază de la aplicaţii mobile la jocuri, hardware şi multe altele", se arată în comunicat. 

Ediţia anterioară a fost cea mai mare de până acum, desfăşurându-se în paralel în 161 de oraşe şi cumulând un număr de 15.000 de participanţi în întreaga lume. 

Space Apps Challenge este incubatorul de inovaţie al Agenţiei Aerospaţiale Americane (NASA). 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel