Guvernul va trimite Comisiei Europene cereri de decontare POSDRU

ponta
ponta

Guvernul va trimite Premierul a declarat că seria de cereri de decontare va fi trimisă Comisiei Europene în două rânduri, vineri şi luni. Victor Ponta a arătat că există şi "vestea bună" a înţelegerii între Parlamentul European şi Comisia Europeană privind rectificarea bugetului UE pe 2012 pentru alimentarea Fondului Social European. "Ştiţi că era acel deficit de aproape 10 miliarde, s-a găsit o soluţie pentru şase şi urmează încă trei şi asta este o veste bună pentru că de acolo vin banii de la POSDRU", a afirmat premierul.

Victor Ponta a spus plăţile vor fi efectuate "în funcţie de analiza cererilor noastre şi de alimentarea Fondului Social European", menționând că nu i-a fost comunicat de către comisarul european László Andor dacă plățile vor fi decontate până la finele anului în curs.

Traian Băsescu l-a acuzat săptămâna trecută pe premier că acesta ar fi minţit în legătură cu deblocarea plăţilor pe programul POSDRU de către Comisia Europeană. În replică, Victor Ponta a răspuns că intervenţia preşedintelui denotă "mare tupeu".

Premierul a afirmat că 15 decembrie este data la care trebuie transmise cererile pentru POSDRU, urmând ca, pentru început, fondurile să fie deblocate parțial, iar după o nouă evaluare a oficialilor CE fondurile să fie o deblocate complet. De asemenea, Victor Ponta a declarat anterior că, prin acceptarea corecţiilor financiare şi îndreptarea neregulilor constatate în perioada 2009-2011, în luna decembrie pot fi reluate rambursările de către Bruxelles pentru POSDRU, care sunt blocate din vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel