Grupul Fiat Chrysler Automobiles, decizie istorică. Ce se va întâmpla cu Ferrari

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) doreşte să se separe de Ferrari şi va vinde 10% din acţiunile producătorului auto. Acţiunile Ferrari rămase vor fi distribuite în rândul acţionarilor FCA.

Producătorul auto doreşte să realizeze scindarea până anul viitor şi acţiunile Ferrari vor fi listate la bursă în SUA şi Europa, scrie bbc.com. Vânzarea acţiunilor Ferrari face parte din strategia grupului FCA de a acumula 48 miliarde euro pentru a-şi finanţa planul de investiţii. CEO-ul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a declarat că „este mai bine ca FCA să se despartă de Ferrari", după fuziunea Chrysler-Fiat.

Compania a fost listată la Bursa din New York în data de 12 octombrie 2014. Momentul a marcat începutul unor tensiuni în cadrul Ferrari. Preşedintele Ferrari, Luca di Monezemolo, a părăsit compania după o dispută cu şeful grupului FCA, Sergio Marchionne.

Marchionne a criticat parcursul Ferrari în Formula Unu, care a câştigat ultimul titlul mondial în 2007. Directorul FCA a promis că va readuce echipa F1 Ferrari pe linia de plutire. La începutul acestui an, Marchionne a spus că fuziunea Fiat-Chrysler reprezintă „finalul unui ciclu istoric îndelungat". FCA nu intenţionează să se separe de alte mărci auto de lux din portofoliul său, precum Alfa Romeo şi Maserati.

În intervalul iulie-septembrie, FCA a avut un profit net de 174 milioane euro, mult peste cel de 15 milioane euro, obţinut în aceeaşi perioadă a anului anterior. Veniturile grupului auto au fost cu 14% mai mari, ajungând la 23,5 miliarde euro. Vânzările mărcilor sale de lux au crescut cu 35%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel