GRIPĂ, studiu alarmant. "Să fie o prioritate globală"

Rodica Mitu / 20 dec 2017 / 12:34 Salveaza PDF Comentarii

Între 291.000 si 646.000 de oameni mor, anual, în întreaga lume din cauza bolilor respiratorii sezoniere, potrivit noilor estimări furnizate de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și parteneri de sănătate de la nivel mondial.

Acestea sunt mai mari decât estimările anterioare, fiind calculate pe baza datelor din 47 de țări, între 1999 și 2015, potrivit medscape.com.  

Adulții în vârstă de peste 75 de ani și adulții din țările cu venituri mici din Africa Subsahariană și Asia de Sud-Est au fost afectați cel mai mult, notează dr. Danielle Iuliano, de la divizia de gripă a CDC din Atlanta, Georgia și colegii săi.

Aceste constatări amintesc de gravitatea gripei. Prin urmare, prevenirea acesteia ar trebui sa fie o prioritate globală, consideră Joe Bresee.

Autorii recomandă o utilizare mai largă a vaccinurilor, dar aceasta este mai realistă în țările cu venituri mari, care au mai multe șanse de a avea programe și politici de vaccinare împotriva gripei.

Autorii remarcă, de asemenea, că aceste cauze trebuie investigate, deoarece gripa poate agrava și alte afecțiuni, precum bolile cardiovasculare sau diabetul.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23