Grevă în Sănătate. Zeci de mii de semnături pentru GREVĂ GENERALĂ

Grevă
Grevă

Sanitas a strâns aproape 69.000 de semnături pentru declanșarea grevei generale în 31 octombrie. 

UPDATE: Asistenţii spitalelor din judeţul Satu Mare au intrat miercuri dimineaţă într-o grevă de avertisment de două ore, toţi membrii sindicatului Sanitas semnând pentru declanşarea conflictului de muncă.

Vicepreşedintele Sanitas Satu Mare, Daniel Săveanu, a declarat că pentru declanşarea grevei au semnat şi cei care nu sunt membri de sindicat.

UPDATE: Aproximativ 150 de cadre medicale au întrerupt miercuri activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Alexandria, începând cu ora 8.00, pentru două ore, potrivit managerului unităţii, Alexandru Dobre.

UPDATE: Filiala Tulcea a sindicatului Sanitas îi susţine pe colegii din sindicatul TESA al lucrătorilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), dar nu a întrerupt, miercuri dimineaţa, activitatea.

UPDATE: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a încheiat un protocol cu Sindicatul Sanitas Covasna. Sunt stipulate activităţile medicale ce vor fi asigurate în perioada grevei de avertisment ce va avea loc miercuri dimineaţă. UPU va funcționa în condiții normale. 

Prim-vicepreședintele federației, Marius Sepi, a spus, pentru Agerpres: "Sanitas are deja 68.700 de semnături pentru declanșarea grevei generale". 

Acum, reprezentanții federației sunt în grevă de avertisment. Activitatea este întreruptă până la ora 10:00. 

"Ziua de 19 octombrie 2016 este una importantă pentru tot ceea ce înseamnă sistemul sanitar și de asistență socială. Este ziua în care ne cerem drepturile și nu mai acceptăm jumătăți de măsură!(...) Este timpul să ne cerem drepturile! Este timpul să spunem STOP umilinței cadrelor medicale! Nu ne-am dorit să ajungem aici! Însă am ajuns în situația să nu mai putem profesa. Am ajuns în situația în care să trimitem pacienții să își cumpere tratamentul și materialele sanitare din afara spitalelor. Am ajuns să ne îngropăm colegii morți la datorie din cauza epuizării fizice. Am ajuns umiliți de niște guvernanți cărora nu le pasă ce se întâmplă cu populația acestei țări. 19 octombrie este ziua în care arătăm că suntem o forță", afirmă reprezentanții Sanitas într-o postare pe site-ul federației.

În 31 octombrie va fi grevă în toate spitalele din țară dacă nu se ajunge la o soluție în ceea ce privește Legea salarizării unitare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel