Greșelile din cauza cărora NU slabești deși ții cură

 Siluetă
Siluetă

Se întâmplă destul de des să ținem cură de slăbire, să dăm jos până la un moment dat iar apoi să stagnezăm sau, mai rău, să ne îngrășăm la loc. Și asta fiindcă există o serie de greșeli pe care le facem. Jurnalista Andreea Sava ni le dezvăluie într-un articol pe blogul personal.

Iată care sunt acestea:
1. Mănânci prea puțin

Da! Poate părea paradoxal dar dacă mănânci prea puțin poți să încetinești ritmul de slăbit. Dacă mai mănânci și haotic, atunci riști și să te îngrași, dacă nu ai un metabolism foarte intens. Fiindcă tocmai aici intervine problema. Când organismul nu este alimentat atunci când are nevoie, va interveni sistemul de autoapărare. Ce faci, de exemplu, dacă pică lumina în clădire și intră generatorul? Te gândești imediat să reduci consumatorii, să-i păstrezi doar pe cei absolut esențiali, pentru ca energia să-ți ajungă cât mai mult timp.

La fel procedează și corpul tău. Își va încetini procesele, deci și pe cele metabolice, și se va apuca de făcut provizii, desigur sub formă de strat de grăsime. Ceea ce va însemna, pe termen lung, că vei putea consuma tot mai puțin, fără să te îngrași. Nu mai vorbim despre faptul că vor interveni dezechilibre metabolice care doar vor agrava situația.

2. Combini greșit alimentele

Pe de o parte, e o prostie aia cu mâncat mai multe feluri la aceeași masă. Dacă te organizezi să mănânci puțin și des, adică de 5 ori pe zi, 3 mese principale și 2 gustări, îți vei regla metabolismul și vei ajunge să mănânci mai puțin în ultima parte a zilei, fiindcă n-o vei mai face pe fond de foame avansată.

Poți mânca și desert, doar să fie ca gustare, separat și la distanță de 2 ore față de orice altă masă. Și, de preferat, în prima parte a zilei.

Apoi, o altă greșeală majoră, care duce cel mai des la îngreunarea proceselor metabolice și la îngrășare, este combinarea nefericită de alimente. Combinațiile bune și greșite le găsiți AICI, organizate frumos și pe înțelesul oricui.

3. Elimini elemente esențiale pentru organism

Citiți mai multe aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel