Greșeli frecvente care nu te vor lăsa să pierzi kilograme

diet
diet

Există anumite greșeli pe care le facem atunci când ținem o cură de slăbire astfel încât nu reușim să pierdem kilogramele în plus. 

În rândurile de mai jos găsiți o listă cu mai multe erori pe care le puteți evita:

1. Mănânci prea puțin

Înfometarea pare cea mai la îndemână soluție pentru oricine vrea să slăbească repede. Pe termen scurt poate funcționa dar imediat ce vei reveni la aportul caloric normal te vei îngrășa și mai tare. Când organismul primește mai puțin decât are nevoie, metabolismul se încetinește iar corpul intră în sistem de autoapărare și se apucă să-și facă rezerve. Adică orice prinde transformă în depozite de grăsime.

[citeste si]

Ca să nu mai vorbim despre faptul că poți provoca dezechilibre metabolice grave și probleme de sănătate pe termen lung.

2. Nu mănânci ce trebuie

Mănânci împrăștiat și bagi în gură orice-ți pică-n mână atunci când ești înfometat(ă). Și, în general, la îndemână sunt alimente cu așa numitele calorii goale. Gen covrigei, chipsuri, biscuiței, fast food, mâncare cu aport caloric uriaș dar nutritiv foarte scăzut, spre deloc. Iar se va apuca organismul de făcut depozite, va avea și de unde, plus că ți se vor accentua pofta de dulce, sărat, de grăsimi și de mâncare, în general.

3. Elimini elemente esențiale pentru organism

Dacă nu-i dai organismului nutrienții de care are nevoie, apar diferite pofte pentru anumite gusturi și crește apetitul, în general. 

4. Nu te hidratezi

Pe de o parte, de foarte multe ori, setea e confundată cu foamea. Deci mănânci când, de fapt, ar trebui să bei apă. Soluția este să bei un pahar cu apă și să ai răbdare. Dacă, după jumătate de oră, încă îți mai este foame, mănânci.

Pe de altă parte, absolut fiecare celulă a corpului tău are nevoie de apă pentru a funcționa cum trebuie. În lipsa ei, toate procesele din organism sunt date peste cap. Deci și metabolismul.

Așadar trebuie să bei 2 litri de apă sau ceai pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel