Google va lansa în iunie laptopurile Chromebook

samsung-chromebook
samsung-chromebook

Laptopurile Chromebook, care vor rula sistemul de operare Chrome dezvoltat de Google, vor fi lansate pe piaţă la jumătatea lunii iunie.

Astfel gigantul care continuă să domine piaţa căutărilor pe internetintră în rivalitate directă cu Microsoft şi Apple "la ei acasă".

Noile PC-uri, construite în principal pentru navigarea pe internet, sunt produse de Samsung (Coreea de Sud) şi Acer (Taiwan), informează Mediafax.

Sistemul de operaare Chrome este în esenţă un browser web care facilitează utilizarea aplicaţiilor direct pe internet, fără a stoca software ca Outlook, Word sau Excel direct pe PC.

Mutarea pe internet a funcţiilor cotidiene îndeplinite de calculatoare elimină o mare parte din mentenanţa necesară, precum instalarea şi actualizarea software-ului, realizarea de backup pentru fişiere şi verificarea anti-virus, subliniază Google.

"Complexitatea administrării calculatorului deranjează utilizatorii. Este un model fundamental defectuos. Chromebook-ul este un nou model care nu pune povara mentenanţei calculatorului pe utilizator", a declarat cofondatorul Google Sergey Brin într-o conferinţă de presă.

Google promovează de doi ani Chrome ca alternativă la Microsoft Windows, folosit în prezent de peste 90% dintre utilizatorii de PC-uri. Lansarea sistemului de operare a fost întârziată însă de apariţia târzie a laptop-urilor create pentru a rula software-ul.

Între timp, sistemul de operare Android dezvoltat de Google pentru smartphone-uri şi tablete a decolat şi se bucură de o răspândire spectaculoasă, iar unii analişti consideră că platforma ultramobilă ar trebui fuzionată cu Chrome într-un singur produs cu diverse variante.

La fel ca Android, softul Chrome va fi gratuit, Google mizând pe creşterea traficului şi a căutărilor pe internet, care ar creşte veniturile din publicitate online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel