Google sărbătorește 1 Mai

laborday12-hp
laborday12-hp

Pe 1 Mai se sărbătorește Ziua Muncii, iar Google nu a dorit să treacă cu vederea acest eveniment. Astfel, pentru a celebra această zi specială a istoriei universale, motorul de căutare și-a modificat logo-ul cu un desen care reprezintă un muncitor, echipat cu salopetă, cască şi trusă de scule, ce ridică deasupra capului sigla Google.

În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat ziua de 1 Mai ca Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestaţii muncitoreşti.

Cu timpul, 1 Mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autorităţile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

În România, 1 Mai a fost sărbătorită pentru prima dată de către mişcarea socialistă în 1890.

În perioada comunistă, pe marile bulevarde ale Capitalei și în orașele reședință de județ se organizau manifestații, unde coloane de muncitori, în ținute festive, scandau, de Ziua Muncii, lozinci și purtau pancarte uriașe.

Ulterior, importanța propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment, sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte, delectându-se cu mici și bere.

Cu ocazia acestei zile, muncitorii din toată lumea se unesc pe 1 Mai în protestul lor la adresa exploatării, însă o fac diferit, în funcţie de tradiţiile specifice mişcărilor muncitoreşti naţionale.

În Germania și Marea Britanie, țări cu o istorie sindicală solidă, Ziua Muncii este sărbătorită prin proteste de mari dimensiuni organizate de muncitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel