Google a început să filtreze căutările pe Internet. În urma unor modificări recente, motorul de căutare nu va mai avea funcția de auto-completare pentru căutarea torrentelor. Astfel, site-uri mari din acest domeniu, ca The Pirate Bay sau ISOHunt nu vor mai apărea la doar o simplă tastare a literelor de început.
Autor: Răzvan Băltărețu
Modificarea împiedică într-o anumită măsură ajungerea la aceste site-uri, doar prin faptul că, de acum înainte, utilizatorii vor trebui să scrie numele complet. Atitudinea Google față de piraterie nu e nouă. Încă din ianuarie 2011, motorul de căutare a filtrat termenii legați de piraterie.
“Google devine tot mai mult un Big Brother al Internetului. Cam atât cu deviza lor: “Nu fii rău””, a declarat deținătorul ISOHunt, Gary Fung. Un om din interiorul The Pirate Bay, de asemenea, a comentat că Google nu-și respectă motto-ul. “E un alt pas spre a cenzura ce trece prin motorul lor de căutare. Totodată, ne întrebăm de ce se întâmplă asta în același timp cu lansarea serviciului lor, Google Music”, a adăugat acesta.
[caption id="" align="aligncenter" width="525" caption="Scăderea înregistrată de HotFile după cenzura termenului în ianuarie. HotFile este un site de share-uit fișiere."][/caption]Prin această acțiune, Google prevede o scădere a traficului site-urilor de acest tip, lucru specificat și de către cei de la TorrentFreak. Însă, companii legitime ca BitTorrent Inc. și RapidShare suferă o scădere a credibilității în ochii utilizatorilor, în urma cenzurării acestor cuvinte. Deși afirmă ca această "listă neagră" ajută la reducerea pirateriei, cei de la Google încă nu au o definiție clară și finală cu ceea ce consideră ca ținând de piraterie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu