Gertrude Weaver, cea mai bătrână persoană din lume, a decedat

Americanca Gertrude Weaver, care a devenit decana de vârstă a omenirii la 1 aprilie și care urma să împlinească pe 4 aprilie 117 ani, a decedat, luni dimineață, în urma unor complicații provocate de pneumonie.

Gertrude Weaver devenise la începutul acestei luni decana de vârstă, după ce japoneza Misao Okawa, născută pe 5 martie 1898, a murit la azilul de bătrâni Kurenai Nursing Home din Osaka.

Misao Okawa, cea mai în vârstă femeie din lume, a murit la vârsta de 117 ani

Presa americană a anunțat că Gertrude Weaver a murit luni dimineață în urma unor complicații provocate de pneumonie, într-o casă de bătrâni din statul Arkansas (sudul Statelor Unite), scrie Agerpres.

"Știa că este decana de vârstă de pe glob și era foarte fericită. Aprecia fiecare apel telefonic, fiecare scrisoare, fiecare comentariu", a declarat, în Washington Post, Kathy Langley de la "Silver Oaks Health and Rehabilitation Center", unde a murit Weaver.

Născută în 1898 din părinți agricultori, Gertrude Weaver a fost cel mai mic din cei șase copii ai familiei. Ea a declarat unui ziar din Arkansas că longevitatea se datorează, între altele, faptului că "s-a purtat bine cu toți".

Doar trei persoane născute în secolul al XIX-lea sunt încă în viață: Jeralean Talley, născută pe 23 mai 1899, care a devenit acum cea mai bătrână persoană din lume, Susannah Mushatt Jones, născută pe 6 iulie, 1899, ambele din SUA, și italianca Emma Morano, născută pe 29 noiembrie 1899.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel