George Marcu, directorul ANL, acuzat de fraudă

obregia
obregia

Şeful ANL, George Marcu, se numără printre membrii unei grupări acuzate de infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice pentru reparaţii şi construcţii la Spitalul Obregia, prin care a fost produs un prejudiciu de 5,2 milioane de lei.

George Marcu este suspectat că, în perioada în care conducea Spitalul Alexandru Obregia, a făcut contracte cu statul în familie.

 Polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. efectuează șapte percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov pentru destructurarea unui grup infracţional constituit din șapte persoane, specializat în infracţiuni în domeniul achizițiilor publice. Cincisprezece persoane sunt vizate de anchetă, acestea urmând să fie audiate la sediul IGPR. Lucrările de reparaţii şi construcţii la Spitalul Obregia ar fi fost supraevaluate, iar apoi ar fi fost înregistrate cheltuieli fictive şi de cesionare a societăţilor prestatoare către terţi, pentru a împiedica astfel verificările fiscale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 3.800.000 lei în dauna instituţiei sanitare şi la 1.400.000 lei în dauna bugetului de stat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi evaziune fiscală prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel