George Istodor, despre regimul vegan: Excesul de plante, mai periculos decât carnea de porc

Dietele vegane au din ce în ce mai mulţi adepţi, aceștia considerând că o alimentaţie bazată pe plante, dar echilibrată, reprezintă cel mai sănătos stil de viaţă. Cu toate acestea, părintele profesor universitar dr. George Istodor, de la Biserica Brâncoveanu din Capitală, avertizează că excesul de plante poate deveni mai periculos decât consumul de produse animaliere.

Invitat la DCNews Live în Miercurea Mare, părintele profesor dr. George Istodor a vorbit și despre postul care pecede marile sărbători religioase.

În acest context, gazda interviului, Val Vâlcu, a făcut precizarea că veganii sunt într-un post prelungit, moment în care părintele profesor a replicat: "Acela nu-i post. Este un mod de viață care nu are nicio legătură cu creștinismul, cu Biserica și cu Dumnezeu. Este un mod de viață reducționist, care este susținut și este inspirat de pseudospiritualități orientale, deci necreștine", a precizat părintele profesor doctor George Istodor.

Profesorul Leon Dănăila versus Stephen Hawking: „Omul de știință veritabil"

Pe de altă parte, acesta a atras atenția și la ce riscuri se expun cei care sunt vegetarieni sau vegani: "Dumnezeu ne îngăduie tuturor să gustăm și să ne bucurăm de întrega creație. În multe cazuri, este mai periculos excesul de plante decât carnea de porc, datorită radiațiilor și poluării. Metalele grele se regăsesc în sol și sunt extrase nu de porc de capră sau de oaie, ci de plante. Există un părinte duhovnicesc la Muntele Athos care avertiza pe toți creștinii, începând cu monahii de la Muntele Athos, să nu facă exces de ceaiuri. Tocmai din cauza faptului că au existat cazuri de îmbolnăviri grave datorită excesului de ceai folosit ca terapie. De aceea, lucrurile sunt foarte  relative. Ăsta este un stil de viață care nu are nicio legătură cu postul", a explicat părintele profesor doctor George Istodor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel