Gala Excelenței în Sănătate. George Ivașcu: Medicii sunt niște artiști - EXCLUSIV

Marți seară, Ministerul Sănătății a organizat, în premieră, Gala Excelenței în Sănătate, în cadrul căreia au fost premiați peste 70 de medici care salvează vieţi de cele mai multe ori în condiţii limită.

Pe aceeași scenă au urcat atât mari artiști, cât și somități ale lumii medicale. Stela Popescu, George Ivașcu, Ion Caramitru, Alexandru Arșinel, Carmen Tănase s-au numărat printre personalitățile care le-au înmânat premii medicilor.

A fost un eveniment plin de încărcătură emoțională pentru doctorii de suflet, dar și pentru medicii care se ocupă cu arta de a trăi.

George Ivașcu, impresii de la "Gala Excelenței în Sănătate"

George Ivaşcu le-a înmânat diplome următorilor medici: prof. dr. Anca-Roxana Lupu, conf. univ. dr. Horaţiu Moldovan, prof. dr. Gelu Onose, dr. Bogdan Opriţa, prof. dr. Alexandru Oproiu, prof. dr. Gheorghe Peltecu, prof. dr. Mircea Penescu, prof. dr. Doina Anca Pleşca.

Marele actor, contactat de DC News, a povestit câteva impresii de la "Gala Excelenței în Sănătate".

"Am avut prilejul să fiu în fața unor somități ale lumii medicale. Am fost copleșit de emoție în fața unor oameni care salvează vieți în regim de urgență. Dacă noi - actorii - ne ocupăm cu arta emoției, ei se ocupă cu arta de a trăi. Noi - artiștii - suntem un soi de doctori de suflet, dar ei sunt cu adevărat oamenii care au grijă de oameni. Noi doar ne preocupăm de a le face viața mai frumoasă, dar ei se ocupă de a le face viața mai bună", ne-a spus George Ivașcu.

"Medicii care au fost premiați sunt somități ale lumii medicale. Ei, în felul lor, sunt niște artiști. Uneori - chiar în condiții precare - fac minuni. Sunt artiști care nu lucrează pe un tărâm al ficțiunii, ci lucrează în realitate. Tot meritul pentru ei pentru că uneori sistemul medical nu este cel care să le confere liniștea și relaxarea de care au nevoie. Tocmai din acest motiv este o minune că reușesc să le redea oamenilor speranța zilei de mâine. Eu le sunt recunoscător tuturor medicilor pentru că au grijă de familie, de prieteni, de copii, de părinți. Este o breaslă în fața căreia merită să ne scoatem pălăria și să aducem un omagiu", a mai zis George Ivașcu pentru DC News.

Ce a declarat ministrul Sănătății - Nicolae Bănicioiu

Ministrul Nicolae Bănicioiu a spus că niciodată statul român nu a reuşit să mulţumească aşa cum ar fi trebuit medicilor.

"Sunt foarte bucuros să fiu alături de dumneavostră, profesori, academicieni, doctori, ce are mai de preţ şi mai de voalare ţara noastră. Dumneavoastră salvaţi zilnic vieţi, salvaţi statul român şi cred că niciodată statul român nu a reuşit să vă mulţumescă exact aşa cum ar fi trebuit să o facă. Începem poate cu această gală. Este un pas foarte mic, dar, zic eu, unul extrem de important de a redobândi staututul personalului medical în societatea românească", a spus Nicolae Bănicioiu, la Gala excelenţei în sănătate, organizată în premieră de Ministerul Sănătăţii şi Radio România.

Pentru a le "reaminti celor care uită să vorbească frumos despre această breaslă minunată", el a dat şi nişte cifre privind activitatea medicală de anul trecut: 18,2 milioane de consultaţii, 3,2 milioane de internări, 3,5 milioane de intervenţii ale Ambulanţei şi SMURD.

Peste 70 de medici premiați

Marți seară, la Gala Excelenței în Medicină, au fost premiați 74 de medici, dar românii le mulțumesc și celor 45.000 de medici care nu beneficiază de nicio diplomă de excenlenţă, dar care fac lucruri minunate fără să-i promoveze cineva.

VEZI ȘI: Medicul Gheorghe Burnei a operat fiind în cârje. Operație-maraton de trei ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel