Gafa pe care toți românii o văd acum! Ce a făcut Google

gafa-google
gafa-google

Google România a făcut o gafă de zile mari pe care toții românii care au intrat pe motorul de căutare au putut să o vadă.

Google sărbătorește azi, printr-un logo special, 407 ani de la nașterea lui Rembrandt, însă pe google.ro este scris ”470” de ani de la nașterea pictorului.

La 15 iulie 1606, la Leiden, se naște cel de-al optulea fiu al morarului Harmen Gerritszoon van Rijn și al lui Neeltgen Willemsdochetr van Zuydtbrouch, Rembrandt, acesta fiind singurul dintre fraţii săi care a învăţat să citească şi să scrie.

Considerat unul din cei mai mari pictori din istoria artei, celebru însă și pentru desenele și pentru gravurile sale, Rembrandt revoluționează canoanele tradiționale, aducând în operele sale lumină, culoare, mișcare, stări de spirit..

Printre cele mai cunoscute tablouri ale lui Rembrandt, realizate până la moartea sa, la 4 octombrie 1669 la Amsterdam, se numără “Lecția de anatomie”, pictat în 1632, Ospățul lui Baltazar, realizat în 1635, dar și “Rondul de noapte”, realizat în 1642, cu ocazia sosirii reginei Franței, Maria de Medici la Amsterdam și păstrat la Muzeul Regal din oraș.

Rembrandt van Rijn a fost înmormântat în Westerkerk, într-un mormânt nemarcat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel