Fuziunea PNL-ALDE, cu un pas mai aproape. Ionuţ Stroe: Data consiliului va fi stabilită săptămâna viitoare

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a anunţat că data consiliului de unificare cu ALDE va fi stabilită săptămâna viitoare. 

„A avut loc (marți - n.r.) prima întâlnire între cele două comisii de negociere. Aș putea aprecia că a fost un start foarte bun al acestor discuții. A avansat considerabil această idee a fuziunii dintre cele două partide. După prima întâlnire, despre care spun că a fost una consistentă, pot spune că s-au armonizat viziunile celor două partide, s-au stabilit câteva obiective comune și s-a definitivat un parcurs procedural pe care ambele structuri de conducere urmează a-l valida pentru a avea acest consiliu de unificare cât mai curând posibil. Noi, PNL, suntem încrezători că probabil săptămâna viitoare putem avansa data congresului de fuziune”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

El a menționat că discuțiile cu PMP sunt deschise, din punct de vedere al liberalilor.

„Într-adevăr, au o perioadă de discuții interne, în schimb pot să reafirm totala disponibilitate a noastră în a continua aceste discuții pentru a definitiva unificarea tuturor curentelor de dreapta din România”, conchide Stroe, conform Mediafax.

CITEŞTE ŞI Eugen Tomac NEAGĂ fuziunea PMP-PNL: FALS. Nu există pe agenda PMP

Anunţul primelor discuţii, făcut pe 11 ianuarie 

„S-a stabilit în ședința BPN componența comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Ăsta e și motivul pentru care începem demersuri de dialog, dialog politic, cu ALDE”, spune purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Comisia de negociere va fi condusă de secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu.

„Comisia are în componență, alături de secretarul general, Dan Vîlceanu, pe Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuima și Gheorghe Falcă”, precizează Stroe.

Referitor la negocierile cu PMP, el spune că „există un progres evident al discuțiilor”.

„Probabil că în curând vom avea și decizii în acest sens”, conchidea purtătorul de cuvânt al PNL atunci. 

CITEŞTE ŞI Alfred Bulai: Următoarele alegeri ar putea aduce noi partide în Parlament. Perspectivele electorale ce se întrevăd

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel