ADN-ul bebelușilor, afectat de părinții fumători

Cercetătorii americani au demonstrat că viciul de a fuma poate afecta grav ADN-ul bebelușilor.

 Studiile au fost făcute pe 39 de familii din Marea Britanie și Grecia, în perioada conceperii copiilor. Au fost recoltate probe de sânge și spermă de la bărbați, dar și analizele nou-nascuților.De asemenea, alte criterii importante în cadrul studiului au fost vârsta, greutatea, profesia și stilul de viață, dar și informații referitoare la consumul de tutun, alcool sau alte substanțe stupefiante, potrivit Mediafax.

 Concluzia la care au ajuns cercetătorii este că există mari șanse ca ADN-ul bebelușilor care au părinți fumători să fie alterat. Nu numai că tutunul afectează celulele spermatice, dar produce și modificări genetice. Echipa de studii a fost coordonată  de Julian Laubenthal de la School of life Sciences din cadrul Universității Bradford din Marea Britanie.

 Celulele spermatice au nevoie de mai mult de trei luni pentru a ajunge la maturitate, de aceea atât bărbații, cât și femeile trebuie sa renunțe la fumat cu mult timp înainte de conceperea copilului. Și renunțatul la fumat la o vârstă înaintată reprezintă o problemă, deoarece foștii fumători au un risc mai mare de deces cu 34% decât persoanele care nu au fumat niciodată.

 Majoritatea campaniilor anti-fumat realizate până în prezent le sunt adresate mămicilor, fapt pentru care medicul Julian Laumbenthal consideră că este foarte important să fie sensibilizați și bărbații în legătură cu această problemă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel