Friptura de miel se poate face, nu doar la cuptor, ci și la grătar. Friptura de miel la grătar se face rapid și nu trebuie să fii AS în bucătărie pentru a avea o masă delicioasă de Paște .
Din această rețetă puteți obeține patru porții de mâncare. Friptura este gata în 40 de minute.
- 4 bucăți de ceafă de miel și 4 coaste (bucăți potrivite)
- puțin ghimbir
- cam 2-3 lingurițe
- sare și un grătar bun
Se spală bine carnea și se usucă cu un prosop uscat.
Se rade ghimbirul(o bucățică de circa jumătate de deget). Se săreaza carnea, se presară ghimbir. Între timp se încinge grătarul. Se adaugă carnea pe grătar, se întoarce din când în când, pe o parte și cealaltă.
Friptura de miel se poate servi împreună cu o salată integrală, cu dressing preparat în casă, fara prea multe grăsimi, și puțina pâine integrală.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu