Friptură de Revelion 2018. Mici secrete pentru o friptură delicioasă

Scutaru Cristina / 31 dec 2017 / 12:24 Salveaza PDF Comentarii
Friptura
Friptura

De pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească friptura, așa că vă invităm să aflați mici secrete pentru a vă impresiona musafirii.

Așadar, iată câteva mici secrete pentru o friptură delicioasă:

Înainte de a pune carnea la fript, încingeți bine grătarul, apoi ungeți-l cu untdelemen sau slănină proaspătă. Respectând această regulă, carnea se va frige mai repede și va fi mai gustoasă.

Nu puneți carnea udă pe grătar. Uscați-o într-o cârpă curată. Ungeți-o apoi cu puțin unt. Se va forma de la început o crustă subțire care va reține sucurile.

Fripturile nu se sărează decât după ce au fost scoase de pe grătar, moment în care pot fi presărate ierburi aromate.

Din când în când, pe friptură, turnați cu o lingură de lemn zeama care se scurge din ea pentru a se menține suculența cărnii.

Friptura va fi mai fragedă dacă, înainte de a o servi, o lăsați timp de 5-10 minute în cuptor după ce l-ați stins.

[citeste si]

Carnea pentru friptură își va menține prospețimea, chiar dacă o păstrați câteva zile în frigider, așezând-o pe un grătar de lemn, sub care se află o farfurie. Sângele - care se alterează cu ușurință - se va scurge în farfurie și carnea se va păstra în stare perfectă. 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28