Friptura de cal se vinde ca delicatesă, cu 40 de euro în Occident, în timp ce la noi se dă în loc de carne de vită, cu 13 lei în Obor

friptura-de-cal
friptura-de-cal

Restaurantele franţuzeşti pun mare preţ pe carnea de cal, iar aceasta este servită ca o delicatesă, preţul unei porţii de friptură de cal poate ajunge şi la 40 de euro. În tot acest timp, în pieţele din România, carnea de cal se vinde ca şi cum ar fi carne de vită, iar comercianţii scot şi profit la toată această afacere.

Spre exemplu la un restaurantul "L' Echinox", din Franţa, friptura de cal în unt, cu garnitură de legume şi cartofi pai ajunge să coste 38 de euro porţia. La acelaşi nivel se ridică şi o porţie de file de cal Stroganoff, care costă 36 de euro porţia.

Restaurantul "Le Cheval Blanc" are drept specialitate pulpă de cal, o porţie de două persoane, care ajunge să valoreze 32 de euro.

Şi în Elveţia carnea de cal este servită drept delicatesă. La restaurantul "Caravela", o porţie, pentru două persoane, de friptură de cal costă 33 de euro.

În România carnea de cal se vinde în loc de carne de vită

Comercianţii români vând carnea de cal la aproximativ 13 lei kilogramul, dar aceasta se vinde mascat în loc de carne de vită.

Cea mai cunoscută delicatesă din carne de cal care se produce la noi este salamul de Sibiu, care conţine pe lângă altele şi acest tip de carne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel