Forbes: Angela Merkel e cea mai puternică femeie din lume

merkel angela dece
merkel angela dece

Angela Merkel este cea mai puternică femeie din  lume în 2012, pentru a șasea oară din 2004, fiind urmată de fostul secretarul de stat american Hillary Clinton şi de preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, potrivit clasamentului revistei americane Forbes, relatează luni RIA Novosti, citat de Agerpres.

În clasamentul mondial, stabilit prima oară de Forbes în 2004, cele 200 de candidate sunt notate de către experţi în funcţie de popularitatea lor, care este evaluată după numărul lor de link-uri pe Internet, apariţii la televiziune, menţionările în presă etc., succesul şi funcţiile lor, precum şi după nivelul lor de influenţă economică.

Melinda Gates, copreşedinte al Fundaţiei Bill&Melinda Gates şi soţia fondatorului Microsoft, Bill Gates, ocupă locul patru, fiind urmată de Jill Abramson, redactor-şef al publicaţiei The New York Times. Pe locul șase se află văduva lui Rajiv Gandhi, Sonia Gandhi, preşedinta partidului Congresul Naţional Indian.

Soția președintelui american Barack Obama, Michelle Obama, se află pe locul al şaptelea, fiind urmată de franţuzoaica Christine Lagarde, prima femeie care deţine funcţia de director general a Fondului Monetar Internaţional ((FMI). Pe locul al nouălea se plasează Janet Napolitano, prima femeie-ministru al Securităţii Naţionale din SUA. Pe locu zece se află Sheryl Sandberg, directorul executiv al Facebook. Văduva co-fondatorului şi fost preşedinte al Apple Steve Jobs, Laurence Jobs, care se ocupă cu activităţi caritabile, se află pentru prima dată în clasamentul Forbes 2012, situându-se pe locul al 49-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel