Fluoroza dentară, fluor pe dinți sau pete pe dinți, cauze, simptome, tratament. Trei greșeli pe care le-ai făcut

Foto Pexels
Foto Pexels

Fluoroza dentară este o afecțiune care determină modificări ale aspectului smalțului dentar și poate apărea atunci când copiii consumă în mod regulat fluor în timpul anilor de formare a dinților, la vârsta de 8 ani și mai puțin.

Cea mai mare parte a fluorozei dentare apare sub forma unor pete albe pe suprafața dinților care pot fi abia vizibile și nu afectează funcția dentară. Formele moderate și severe de fluoroză dentară, care sunt mult mai puțin frecvente, cauzează modificări mai extinse ale smalțului. În forma rară, severă, se pot forma gropițe în dinți. Forma severă nu apare aproape niciodată în comunitățile în care nivelul de fluorură din apă este mai mic de 2 miligrame pe litru, potrivit CDC.

Fluoroza dentară este cauzată de ingerarea unei cantități prea mari de fluor pe o perioadă lungă de timp, atunci când dinții se formează sub gingii.

Doar copiii cu vârsta de 8 ani și mai mici sunt expuși riscului, deoarece acesta este momentul în care se dezvoltă dinții permanenți.

Copiii mai mari de 8 ani, adolescenții și adulții nu pot dezvolta fluoroză dentară.

Gravitatea afecțiunii depinde de doza (cât de mult), durata (cât timp) și momentul (când se consumă) de administrare a fluorurii.

Care sunt posibilele cauze ale apariției fluorozei dentare?

Medicul stomatolog Ștefania Andrada Iancu a vorbit cu DCMedical despre cauza care duce la apariția acestor pete, odată cu creșterea dinților permanenți.

Citiți continuarea materialului, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel