Florina Jipa (PSD): Dan Șova nu reprezintă niciun pericol

Dan Șova nu reprezintă "niciun pericol", a declarat miercuri senatoarea PSD Florina Jipa, care a explicat că a adus de la Mormântul Sfânt mirul cu care l-a uns pe acesta, în timpul ședinței de plen, iar gestul său a fost unul "spontan".

"Starea de normalitate este starea de libertate pentru fapte eventual săvârșite acum nu știu câți ani. Ce efect mai are arestarea? Niciunul! Ce pericol pentru ordinea publică reprezintă acest om? Să nu vă mai aud cu pericolul social, pentru că acest om nu reprezintă niciun pericol. (...) Eu am vorbit în nume personal. Consider, ca fost magistrat și cu o carieră juridică în spate serioasă, (...) că starea de libertate este normalitatea, iar cealaltă este excepție" a declarat Jipa, la finalul ședinței plenului Senatului, scrie Agerpres.

Ea nu a dorit să răspundă în mod concret la întrebarea jurnaliștilor dacă o astfel de decizie, cum a fost cea în cazul cererii DNA pentru Dan Șova, se ia cu jumătate plus unu din voturile celor prezenți sau din majoritatea absolută.

"Se ia cu jumătate plus unu. (...) Mai lăsați-mă cu Constituția", a afirmat Florina Jipa.

Senatoarea PSD a explicat și de ce l-a uns cu mir pe Dan Șova.

"Sunt un om credincios, pentru că am fost la Mormântul Sfânt și pentru că am un crez pe lumea asta. Totdeauna am făcut dreptate, și ca avocat, și ca judecător, și voi face în continuare și nu voi sta niciodată în genunchi, pentru că aici s-a ajuns: să se stea în genunchi și este rușinos. Mi l-am adus eu de la Mormântul Sfânt, e bine? (n.r. mirul). Eu țin foarte mult la acest om ( Șova—n.r.), este un băiat extraordinar de bine pregătit, cred în nevinovăția lui și a fost un gest spontan, la care nici nu m-am gândit că voi o să dați atâta amploare", le-a precizat ea jurnaliștilor.

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea, după votul senatorilor în cazul Șova: Șocant! Avem de-a face cu o mizerie politică

Florina Jipa a mai susținut că "în străinătate" nu se întâmplă "ceea ce se întâmplă în România".

"Oameni buni, nu înțelegeți că în străinătate nu se procedează așa? Noi suntem într-o anormalitate în momentul ăsta! Nu înțelegeți acest lucru? Acuma a apărut asta peste noapte, până acuma n-a fost? De ce nu se iau măsuri cu toată lumea care am așteptat zece ani să se termine acea imunitate care n-a existat niciodată? Și nu se ia nicio măsură", a spus aceasta, întrebată cum va apărea decizia senatorilor de respingere a cererii DNA în cazul Șova în raportul MCV.

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.

Din totalul de 151 de voturi exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării, iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel