Filme româneşti ale toamnei pe care nu trebuie să le ratezi

Toamna aceasta este bogată în film românesc, iar varietatea de genuri pe care cineaștii români o propun spectatorilor e remarcabilă.

Iată filmele românești ale toamnei pe care nu trebuie să le ratezi:

Două lozuri, comedie

O comedie cu trei tăntălăi, plasată într-un oraș de provincie. Situațiile absurde, naivitatea personajelor și jocul protagoniștilor vă vor face să râdeți în hohote. Dinel Petre (Dorian Boguță), Vasile Grămadă - zis Sile (Dragoș Bucur) și Pompiliu Borș (Alexandru Papadopol) sunt trei tovarăși care locuiesc într-un oraș de provincie. Dinel e mecanic la un service auto, Pompiliu e funcționar la primăria din localitate, iar Sile e „liber profesionist”. Aflat într-un moment dificil din punct de vedere financiar, Dinel caută soluții să strângă urgent o sumă de bani. Sile îl convinge cu greu să joace la Loto 6/49, scrie eva.ro.

Sieranevada, dramă

Propunerea României la Premiile Oscar pentru cel mai bun film străin anul acesta este lungmetrajul „Sieranevada” în regia lui Cristi Puiu. Sinopsisul oficial stipulează următoarele. „La trei zile după atacul terorist asupra redacției săptămânalului parizian Charlie Hebdo, și la 40 de zile după moartea tatălui său, Lary, un doctor de vreo 40 de ani, e pe cale să-și petreacă duminica în familie, la o reuniune pentru comemorarea tatălui său. Dar lucrurile nu merg conform așteptărilor. Forțat să-și confrunte fricile și trecutul, să-și regândească locul în familie, Lary se vede constrâns să spună propria versiune a adevărului”.

#Selfie69, comedie

În 2014, #Selfie devenea cel mai popular film românesc al anului, cu peste 100.000 de spectatori. Continuarea, în care Roxi (Olimpia Melinte), Yasmine (Crina Semciuc) şi Ana (Flavia Hojda) fac întrecere la măritiş, plusează aventurile din primul film cu interlopi, urmăriri de maşini, dar şi o neîncetată vânare a dragostei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel