Filipinezii vor zi de doliu național în memoria celui mai mare crocodil în captivitate

Lolong, cel mai mare crocodil din lume aflat în captivitate într-un orăşel din Filipine, a murit. După ce primarul localității a anunțat decesul reptilei, pe rețelele de socializare au apărut cereri ca, în memoria lui Lolong, să fie declarată zi de doliu național.

Crocodilul trăia într-un orăşel din Filipine, iar moartea acestuia a fost anunţată de primarul localităţii. Imediat pe reţelele de socializare au apărut cereri ca în ţară să fie declarată zi de doliu naţional, în memoria crocodilului Lolong.

Crocodilul a devenit celebru în septembrie 2011 după o vânătoare de trei săptămâni cauzate de atacuri la adresa locuitorilor. El a fost prins pe data de 3 septembrie 2011, în Bunawan, și a devenit de mai multe ori agresiv, pe perioada capturării. Lolong a fost suspectat că a mâncat un agricultor dispărut din localitate, precum și o copilă în vârstă de 12 ani, al cărei cap fusese descoperit cu doi ani mai devreme. În momentul capturării, analiza stomacului crocodilului a arătat că nu conține resturi umane, ci doar resturi de bivoli

La momentul capturării, Lolong măsura peste şase metri şi cântărea circa o tonă, vârsta estimată fiind de 50 de ani. Dimensiunile sale extraordinare l-au transformat pe Lolong într-o celebritate, dar capturarea sa a reprezentat și o oportunitate pentru studii științifice.

Potrivit autorităţilor, crocodilul înghiţise în urmă cu câteva săptămâni o bucată de nylon, ceea ce i-a creat serioase probleme de sănătate. Totuşi, cauza morţii e încă necunoscută, fiind așteptat rezultatul autopsiei în cursul zilei de astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel