Fiecare kilogram în plus ne afectează inima

om gras
om gras

Orice kilogram în plus ne afectează atât din punct de vedere estetic, cât şi din perspectiva activităţii noastre cardiovasculare, confirmă o echipă de cercetători canadieni. Odată cu fiecare kilogram, în corpul uman se creează aproximativ 22 de kilometri de vase noi de sânge, astfel obezitatea devine un factor important care determină apariţia bolilor de inimă, potrivit eurolab.ua, citat de Agerpres.

O parte din vasele sangvine din corpul uman nu sunt vene sau artere mari, ci nişte capilare subţiri, care străbat toate organele şi ţesuturile umane. Acestea îşi fac apariţia şi în ţesutul adipos, astfel încât fiecare kilogram în plus determină organismul să dezvolte noi vase de sânge pentru alimentarea tuturor celulelor cu oxigen.

Cu cât există mai multe vase în organism, cu atât se exercită o presiune mai mare pe inimă, aceasta fiind nevoită să pompeze sânge în nouă reţea sangvină. Procesul este reversibil, astfel încât, în cazul în care o persoană slăbeşte, organismul elimină vasele sangvine devenite inutile.

Scăderea în greutate, chiar şi cu câteva kilograme, va determina o activitate mai bună a inimii, iar persoana respectivă va fi mult mai sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel