Fericirea îngrașă! Teorii legate de obiceiurile alimentare

alimente
alimente

Persoanele care mănâncă pe fond emoțional consumă mai multe alimente bogate în calorii atunci când sunt fericite decât atunci când sunt triste, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii olandezi.

Autor: Diana Mandache

La experimentul efectuat de psihologii de la Universitatea din Maastricht, Olanda, au particilat 87 de studenți, cărora le-au fost prezentate secvențe din filme și din emisiuni TV în scopul de a le produce o stare de spirit pozitivă, neutră sau proastă, conform Dailymail.

Pentru a-i induce într-o stare de fericire, studenții s-au uitat la „Mr. Bean” și „Când Herry a cunoscut-o pe Sally/When Harry met Sally”. De asemenea, pentru a avea o stare de spirit neutră, aceștia au fost nevoiți să se uite la un documentar despre pești, iar pentru o stare de spirit negativă, studenții au urmărit secvența din filmul „Culoarul mortii/The green mile”, unde John, un prizioner nevinovat, este executat.

Imediat dupa vizionarea videoclipurilor, studenților le-au fost oferite chipsuri și ciocolată, iar cercetatorii au măsurat aportul de calorii pentru fiecare scenă.

Astfe, cercetătorii au conchis: „Aceste descoperiri ar putea ajuta la tratarea obezității. Ele subliniază importanța emoțiilor pozitive asupra alimentației, care sunt adesea trecute cu vederea.”

Cercetătorul Christy Fergusson spune că sunt două mecanisme diferite de a mânca în funcție de starea de spirit în care ne aflăm, dacă suntem triști sau dacă suntem fericiți. „Atunci când ne simțim plictisiți sau foarte prost din punct de vedere psihic, mâncăm pentru a aduce o schimbare. Zahărul din alimente poate ridica temporar starea de spirit. Când suntem relaxați și fericiți, nu suntem obsedați de calorii, mâncarea devenind o mare sursă de plăcere”, a spus acesta.

Psihologul Linda Papadopoulos a afirmat: „Gândiți-vă la orice sărbătoare, aniversare sau nuntă, care au loc vineri sau sâmbătă seara. Toate aceste evenimente implică mâncare. Bucurându-te de mâncare fara a calcula caloriile sau fără a te judeca este o practică sănătoasă prin care te poți bucura de viață.” De asemenea, aceste informații vin în completarea cercetătorilor care au arătat că femeile se îngrașă după ce se căsătoresc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel