Femeile din Bucureşti sunt cele mai dispuse să divorţeze (studiu)

Femeile din Bucureşti sunt cele mai dispuse să divorţeze, pentru că se pot întreţine singure şi îşi pot întreţine şi copiii, graţie veniturilor proprii, conform unui studiu al Divorce Journey.

Potrivit studiului, o căsătorie din patru s-a sfârşit prin divorţ, anul trecut. Cele mai multe divorţuri se înregistrează în Bucureşti, urmat de judeţele Constanţa şi Prahova. La polul opus se situează Tulcea, Giurgiu şi Bistriţa.

Datele noastre arată că femeile sunt cele care intentează divorţul mai des decât bărbaţii, principala cauză declarată fiind infidelitatea partenerilor. O mare parte a femeilor divorţate din Bucureşti sunt femei independente financiar, care îşi pot permite să plătească consiliere pentru a depăşi această problemă dificil de gestionat la nivel emoţional şi social, a declarat Dr. Gabriela Saulea, managerul Divorce Journey.

Potrivit documentului, femeile sunt primele care vin şi cer ajutorul unui specialist pentru a se recupera după divorţ. Rata de prezenţă la un consilier care să ajute în depăşirea problemelor din timpul sau de după divorţ este de 80% femei versus 20% bărbaţi.

Revenirea după trauma psihologică a divorţului este facilitată de deschiderea către ajutorul exterior şi din dorinţa fiecăruia de a înţelege importanţa acestui eveniment în viaţa lui. Femeile se folosesc de diferite abilităţi pentru a trece peste trauma divorţului. Ele sunt mai atente la nevoile emoţionale, sunt mai deschise decât bărbaţii să caute ajutor, reuşesc să se înconjoare de un sistem de sprijin pozitiv pentru ele şi copiii lor, a mai arătat Saulea.

Din totalul divorţurilor care au avut loc anul trecut, 43% au fost familii cu unul sau mai mulţi copii minori în îngrijire, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel