Favoritul galei Oscar 2012, The Artist, ar fi trebuit să se filmeze și în România

the artist
the artist

Producătorii filmului "The Artist", care este considerat favorit în cursa pentru Oscar, s-au gândit în primă fază să filmeze pelicula în Europa de Est, pentru a profita de costurile mai mici.

Totuşi, regizorul filmului, Michel Hazanavicius, a insistat ca filmările pentru "The Artist" să aibă loc în spaţiile legendare de la Hollywood: clădirea Bradbury, restaurantul Cicada şi Institutul American de Film de lângă Griffith Park.

"Prima idee a fost să filmăm aceste locuri legendare, iar restul să filmăm în România sau Bulgaria", a declarat Richard Middleton pentru L.A. Times. "Apoi ne-am gândit că este o nebunie. Dacă oamenii râd de un film pentru că nu este Hollywood-ul pe care îl au ei în minte, atunci totul a fost o risipă de bani", a adăugat producătorul executiv.

"The Artist" este un favorit la Oscar complet atipic: este un film aproape mut, alb-negru, care aduce un omagiu celebrelor filme hollywoodiene clasice. De asemenea, "The Artist" este singurul dintre cele nouă pelicule nominalizate la Oscarul pentru "cel mai bun film", care a fost filmat în întregime în Los Angeles.

Până în prezent, "The Artist" a primit numeroase premii, printre care şi trei trofee Globul de Aur.

"The Artist" spune povestea lui George Valentin (Jean Dujardin), star al filmului mut, care a căzut în uitare odată cu apariţia sonorului, spre deosebire de tânăra actriţă Peppy Miller (Bérénice Bejo), una din admiratoarele sale.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februariiuuiue, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Citește și: OSCAR 2012: Vezi aici lista completă a nominalizărilor – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel