Fabrica Nokia din Jucu se închide cu o lună mai devreme

Probleme-la-Jucu
Probleme-la-Jucu

Conducerea „Luna noiembrie este ultima în care se mai lucrează, iar pentru schimburile care au intrat astăzi (vineri, n.r.) este ultima zi de lucru. Se pare că decizia este luată și comenzile care veneau în România au fost preluate de alte fabrici”, a declarat Valentin Ilcaș, liderul de sindicat Nokia Metal, citat de citynews.ro.

"Un număr de 500 de angajaţi din schimbul de zi, care vor ieşi vineri, la ora 19.00, vor părăsi fabrica Nokia din Jucu, încetând astfel activitatea aici, şi vor primi la despărţire şi un telefon Nokia 500. Restul de până la 1.830 de angajaţi vor pleca treptat până la 30 noiembrie, iar activitatea de producţie la fabrică va înceta după această dată. Vor mai rămâne doar cei care vor demonta liniile de producţie pentru a fi mutate în altă parte, la altă fabrică, din Asia. Activitatea încetează la Nokia Jucu din cauza lipsei comenzilor. Până la 30 noiembrie se onorează comenzile în derulare, apoi gata. Angajaţii vor fi plătiţi de Nokia în intervalul decembrie - martie, iar din aprilie vor primi plăţile compensatorii negociate cu conducerea companiei", a spus Ilcaş.

Potrivit acestuia, prima de Crăciun de 200 de lei negociată cu conducerea companiei va fi virată pe card angajaţilor, în 10 decembrie.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal" a precizat că pentru angajaţi vor fi organizate, până în luna martie, cursuri de recalificare şi vor fi întocmite listele cu cei care aplică pentru suma de 500 de euro acordată de Nokia celor care vor să îşi deschidă o afacere sau să îşi continue studiile.

"Vor fi organizate cursuri de recalificare în diverse meserii, bucătari, şoferi, care să le asigure angajaţilor de la Nokia un nou loc de muncă", a explicat Valentin Ilcaş.

Nokia a început producţia de telefoane mobile la Jucu în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Angajații Nokia vor fi plătiți până în luna martie, conform înțelegerii dintre conducerea companiei finlandeze şi sindicate.

La sfârşitul lunii septembrie, Nokia a decis închiderea fabricii de la Jucu, din judeţul Cluj, la trei ani de la inaugurare. În urma închiderii fabricii Nokia de la Jucu, circa 2.200 de oameni - angajaţi direcţi ai Nokia, dar şi ai unor firme subcontractoare - şi-au pierdut locul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel