Fă-ți propriul demachiant acasă: ai nevoie de apă de trandafir și ulei de măsline

Fă-ți propriul demachiant acasă - ai nevoie de apă de trandafir și ulei de măsline. Sursa - Pexels
Fă-ți propriul demachiant acasă - ai nevoie de apă de trandafir și ulei de măsline. Sursa - Pexels

Câteva ingrediente naturale sunt suficiente pentru a face acasă un demachiant util pentru demachierea ochilor și a restului feței. Este delicat și nu va irita pielea.

Remediile naturale sunt potrivite și pentru tenul delicat, care nu tolerează produsele de pe piață. Un demachiant natural, mai ales dacă este făcut acasă, nu poluează, este ieftin și inofensiv pentru piele.

Înlocuiește fondul de ten cu acest produs pentru un efect natural

Un demachiant bifazic este un produs compus din două baze: uleioasă și  apoasă. Agitând sticla, cele două baze creează un amestec delicat și emolient, potrivit  pentru îndepărtarea machiajului. Partea uleioasă va îndepărta, cu ușurință, tot machiajul. Partea apoasă, compusă din apă sau hidrolați parfumați cu efect hidratant, revigorant și anti-oboseală, va calma  și cea mai delicată parte a conturului ochilor.

Iată trei rețete pentru a pregăti un demachiant bifazic în casă.

Demachiant cu două faze de trandafir  Acest demachiant  este compus din apă de trandafiri, cu o acțiune calmanta și răcoritoare; ulei de măsline extravirgin, care ajută la protejarea pielii de îmbătrânire și este bogat în substanțe benefice: vitamina E care luptă împotriva radicalilor liberi, vitamina A, care ajuta la regenerarea acizilor grași celulari, nesaturați care previn afecțiunile pielii precum eczema, acneea, psoriazisul și pielea uscata, dar și beta-caroten care conferă elasticitate pielii.

Aveți nevoie de: ulei de măsline extravirgin - 25 ml apă de trandafiri - 50 ml, un flacon de plastic sau sticlă.  Cu ajutorul unei mici pâlnii, combinați ingredientele  în flaconul de plastic sau de sticlă. Agitați întotdeauna demachiantul înainte de utilizare.

Mască de față cu castraveți: un amestec de ingrediente purificatoare, care te scapă de coșuri și puncte negre

Demachiant cu mușețel. Acest demachiant bifazic are la bază mușețel, cu proprietăți emoliente, calmante, calmante, protectoare, revigorante și anti-roșeață. Al doilea ingredient este uleiul de jojoba, delicat, ușor, potrivit și pentru tenul gras și predispus la acnee.

Aveți nevoie de: flori uscate de mușețel - 1 lingură, ulei de jojoba - 60 ml, apă pentru prepararea infuziei - 150 ml, cratiță mică, strecurătoare, pâlnie, flacon.

Cum să-ți îndrepți părul creț fără placă: recurge la metode naturale, care îi păstrează frumusețea și sănătatea

Se prepară o infuzie de mușețel în 50 ml de apă fiartă. Florile uscate se infuzează aproximativ 10 minute. Apoi se filtrează lichidul cu strecurătoarea. Lichidul se lasă să se răcească, apoi se  transferă într-un flacon. Cu ajutorul pâlniei, adăugați și uleiul de jojoba și demachiantul este gata!  Poate fi păstrat la frigider până la o săptămână, nu uitați să îl agitați bine înainte de utilizare.

Mâinile tale sunt sunt uscate și crăpate? Iată remediile naturale, care îți sunt de ajutor

Demachiant cu lavandă:  Acest demachiant cu lavandă este foarte delicat, dar și extrem de eficient. Uleiul esențial de lavandă, împreună cu glicerina, hidratează și luminează pielea feței, în timp ce uleiul de ricin dizolvă perfect machiajul.

Aveți nevoie de: glicerină vegetală - 3 lingurițe, ulei esențial de lavandă - 10 picături, apă demineralizată - 70 ml,  ulei de ricin - 30 ml, pâlnie și flacon.

Cum să obții un bronz auriu perfect și de durată: încearcă acest remediu parfumat și natural al bunicii

Turnați 10 picături de ulei esențial de lavandă în glicerină și amestecați pentru a dispersa uleiul esențial. Se toarnă amestecul de glicerină și ulei esențial în sticlă, se adaugă apa demineralizată și se amestecă.  La final, adăugați ulei de ricin, pentru a finaliza demachiantul.

Cum se folosește infuzia de mușețel pentru dezumflarea ochilor obosiți

În cazul ochilor obosiți și a pungilor accentuate se pot face comprese cu infuzia de mușețel. Prepara o infuzie de flori de mușețel și lăsați-o să se răcească la frigider. Pentru a intensifica acțiunea tratamentului, umeziți 2 dischete de bumbac în infuzie și aplicați-le pe ochii închiși. Lăsați să acționeze 10 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel